Inside AdWords - Suomi
Googlen virallinen blogi uutisia, vinkkejä, ja AdWords-informaatiota varten
Googlen Sisältöverkosto
perjantaina, tammikuuta 30, 2009
Viimeisen
Googlen sisältöverkostoon liittyvän viestimme
jälkeen monet lukijat ovat sähköpostitse pyytäneet meiltä lisätietoa sisältöverkosta. Usein esitetty kysymys liittyy siihen, miten tavoittaa potentiaalisia asiakkaita, kun he vierailevat olennaisilla sivustoilla, tutustuvat näiden sivujen sisältöön sekä silloin, kun he tekevät hakuja Googlessa. Parin seuraavan viikon aikana julkaisemme useita viestejä Googlen sisältöverkostosta, selittäen yksityiskohtaisesti miten se toimii ja miten käyttää sitä kohdeyleisösi tavoittamiseksi. Esittelemme myös uusia ominaisuuksia ja työkaluja, jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi.
Kuten monet teistä tietävät, Googlen sisältöverkosto on kattava verkosto, joka sisältää kaikkien tuntemat sivustot, kuten www.iltalehti.fi, sekä hyvin erikoistuneille käyttäjille suunnattuja sivustoja, kuten blogeja tai foorumeita. Yhdessä nämä sivustot tavoittavat enemmän Internetin käyttäjiä maailmanlaajuisesti kuin mikään verkosto. Mainostamalla sisältöverkostossa voit laajentaa markkinointisi kattavuutta tarkempiin kohderyhmiin ja lisätä brandisi tietoisuutta potentiaalisten asiakkaiden, jotka vierailevat näillä sivustoilla päivittäin, keskuudessa.
Tämän viestisarjan aikana kerromme mm. sisältöverkostossa mainostamisen aloittamisesta ja potentiaalisten asiakkaiden tavoittamisen varmistamisestai heidän selatessa verkkosivustoja. Käymme läpi kuinka seurata mainontasi tehokkuutta ja kuinka selvittää, mitkä sivustot tarjoavat sinulle napsautuksia, jotka lisäävät myyntiä. Kerromme myös näyttö/kuvamainosten luomisesta. Tämä voi olla oiva keino lisätä mainoskampanjoittesi tehokkuutta Googlessa ja muualla.
Sillä välin, jos olet jo AdWords-mainostaja ja haluat saada lisätietoa sisältöverkostoon liittymisestä, voit napsautaa
tästä
saadaksesi lisätietoja. Jos et ole AdWords-mainostaja mutta harkitset ohjelman aloittamista, seuraa
tätä linkkiä
. Kiitos mielenkiinnostasi!
Kirjoittaja: Antti -
Inside AdWords-tiimi
Verkkourkinta-sähköpostiviestejä liikkeellä
keskiviikkona, tammikuuta 21, 2009
Viime aikoina on AdWords-mainostajille lähetetty useita verkkourkintaa yrittäviä sähköpostiviestejä. Joissakin näissä sähköpostiviesteissä mainostajia pyydetään toimittamaan maksutiedot väittäen, että heidän luottokortit eivät kelpaa. Osassa sähköpostiviesteissä väitetään, että AdWords-salasana on vanhentunut ja tämän vuoksi mainostajaa pyydetään päivittämään kirjautumistiedot.
Useimmat näistä sähköpostiviesteistä on kirjoitettu englanniksi, joten jos AdWords-tilit on perustettu suomen kielellä, tämä voi olla ensimmäinen vihje siitä, että kyseessä on verkkourkinta yritys. Lisäksi kannattaa muistaa, että Google ei koskaan lähetä viestejä, joka kehottaa sinua syöttämään salasanan tai vahvistamaan käyttäjän henkilökohtaisia tietoja, koska voit tehdä kaiken tämän suoraan AdWords-tililläsi. Siksi, jos saat epäilyttävän viestin, että on tärkeää olla antamatta pyydettyjä tietoja.
On myös mahdollista, että käyttäjät, jotka klikkaavat tällaisia sähköpostiviestejä voivat nähdä Web-sivun, joka muistuttaa AdWords-sivua. Koska nämä sivut näyttävät virallisilta Googlen sivuilta, saattavat käyttäjät syöttää niihin käyttäjätunnuksia, salasanoja tai muita yksityisiä tietoja. Todellisuudessa he antavat tuntemattomalle kolmannelle osapuolelle tarvittavat tiedot päästäkseen mainostajan tilille, varastaakseen rahaa tai jopa avatakseen uusia tilejä käyttäen mainostajan tietoja. Nämä tapaukset tunnetaan nimellä "phishing" tai "verkkourkinta".
Lisätietoja saat
tältä sivulta
Kirjoittaja: Antti -
Inside AdWords-tiimi
AdWords-Optimointivihjeet: Osa 3 - Tilin rakenne
maanantaina, tammikuuta 19, 2009
Edellisissä Optimointivihjeet-sarjamme osissa annoimme vihjeitä
toimialan ja yleisön
sekä
sivuston ja tavoitteiden
arvionnissa ennen optimoinnin aloittamista. Toivomme, että nämä vihjeet olivat sinulle hyödyllisiä. Tänään perehdymme siihen, miten voit hyödyntää arvioinnissa keräämiäsi tietoja optimoidaksesi AdWords-tilisi rakenteen.
Kampanjat vai mainosryhmät?
Kun järjestelet tilisi rakennetta, on tärkeää miettiä käyttäisitkö
kampanjoita
vai
mainosryhmiä
mainontatavoitteidesi täyttämiseksi. Yksi yleisimpiä uusien (ja joskus jopa kokeneempienkien) AdWords-mainostajien kysymyksiä onkin "Mitä eroa on kampanjalla ja mainosryhmällä?". Kampanjat ja mainosryhmät voidaan mieltää erityyppisiksi tasoiksi, joista jokaisella on erilaiset asetukset tililläsi. Kampanjoissa voit asettaa päiväbudjettisi, kohdekielet ja paikat, aloitus-ja lopetuspäivämäärät sekä mainoksen jakeluasetukset (eli näytetäänkö mainoksia Google-verkostossa). Mainosryhmissä voit asettaa korkeimman
napsautuskohtaisen hinnan (CPC)
sekä muokata mainostekstiä, avainsanaluetteloa ja aloitussivun URL-osoitetta. Kukin kampanja voi sisältää maksimissaan 100 mainosryhmää.
Kun päätät luotko kampanjan vai mainosryhmän tiettyyn tuotteeseen, palveluun tai osaan sivustoasi liittyen, mieti mitkä asetukset auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi. Yksi yleisimpiä syitä luoda erillisiä kampanjoita on asettaa erisuuruisia päiväbudjetteja. Saatat esim. käyttää isomman osan kokonaisbudjetistasi suosituimpien tai tuottavimpien tuotteiden mainostamiseen. Erillisten mainosryhmien lisääminen kannattaa esim., jos haluat asettaa korkeampia napsautuskohtaisia hintoja avainsanoillesi, jotka ovat erittäin kilpailutettuja tai eivät ole yhtä tehokkaita kuin muut avainsanat. Riippumatta siitä, miten rakennat tilisi on tärkeää muistaa joustavuus - rakenne, jolla aloitat optimoinnin voi vaatia hienosäätöä optimoidessasi tiliä lisää.
Miten järjestää kampanjoita ja mainosryhmiä
On olemassa ääretön määrä mahdollisia tapoja määrittää kampanjat ja niiden mainosryhmät. AdWordsin avulla voit kuitenkin helposti muokata niitä yrityksesi tarpeiden mukaan. Alla on joitakin yleisiä tapoja tilin rakenteen muokkaamiseen:
Tuotteet ja palvelut:
Jos urheilukauppa tarjoaa laajan valikoiman tuotteita, voi olla järkevää perustaa erillisiä kampanjoita tuoteryhmien mukaan: retkeily, urheiluvälineet, metsästys jne. "Retkeily"-kampanjassa mainostaja voisi luoda erilliset mainosryhmät tuotteiden perusteella, kuten "teltat", "ruoanlaittovälineet" ja "makuupussit." Kampanjassa "Urheiluvälineet" voisi olla erilliset mainosryhmät "juoksukengät", "koripallo shortsit," ja "rullalaudat".
Merkkituotteet:
Web-sivusto, joka myy erilaisia merkkituotteita voi saada enemmän asiakkaita merkkituotteiden avainsanoilla kuin geneerisillä tuote kuvauksilla. Tätä voidaan testata käyttämällä erillisiä mainosryhmiä tai jopa erillisiä kampanjoita kunkin tuotemerkin mainostamiseen, riippuen erilaisten tuotteiden ja tuotemerkkien määrästä. Jos haluat käyttää Googlelle rekisteröityä tavaramerkkiä, tulee sinun saada
lupa tavaramerkin omistajalta
kyseisen tavaramerkin mainostamiseen.
Internet sivustot:
AdWords-mainostajat, kuten yhteistyökumppanit tai mainostoimistot, jotka mainostavat useamman yrityksen tai sivuston tuotteita tai palveluita,, tulisi luoda oma kampanja tai jopa erillinen tili kullekin sivustolle.
Alueellinen kohdistaminen:
Palvelun tarjoajat, jotka
kohdistavat mainontansa sijainnin mukaan
kuten huonekaluliikkeet, kiinteistönvälittäjät tai autoliikkeet, voivat luoda kampanjat esim. läänien perusteella. Näissä kampanjoissa voi olla erilliset mainosryhmät kaupunkien mukaan.
Sesonkituotteet ja -palvelut:
Tuotteet, joiden myynti on kausiluontoista, tulisi järjestää omiksi kampanjoiksi tai mainosryhmiksi. Näin ne voidaan keskeyttää ja jatkaa vuodenajan mukaan. Esim. kukkakauppias voi käyttää erilaisia kampanjoita tai mainosryhmiä juhlapyhien, kuten ystävänpäivän, valmistujaisten, joulun jne. perusteella.
Teemat:
Yritys, joka tarjoaa vain muutamia tuotteita tai palveluita, voi kuitenkin perustaa erillisiä kampanjoita tai mainosryhmiä, koska samaa tuotetta tai palvelua voidaan hakea erilaisiin tarpeisiin. Catering-yritys voi esim. käyttää erillisiä kampanjoita tai mainosryhmiä, kuten "Häät", "Yritystapahtumat," tai "Syntymäpäivät."
Tilisi rakenteen muokkaaminen tehokkaaksi antaa joustavuutta avainsanojesi, mainostekstisi ja budjettisi hallinnoimisessa. Se auttaa myös napsautuskohtaisten
hintojen strategisessa muokkaamisessa
. Jos mielestäsi tilisi rakenne kaipaa joitakin muutoksia, voit testata erilaisia kampanja ja mainosryhmä ratkaisuja kunnes sinusta tuntuu, että tilisi on hallittavissa ja se auttaa sinua saavuttamaan mainontatavoitteesi.
Toivomme, että olet saanut apua rakenteeseen liittyvistä vihjeistä. Pysy kuulolla avainsana ja mainosteksti vinkkeihin liittyen!
Kirjoittaja: Antti -
Inside AdWords-tiimi
AdWords-Optimointivihjeet: Osa 2 - Sivustosi ja Tavoitteiden arviointi
tiistaina, tammikuuta 13, 2009
Tänään jatkamme AdWords-Optimointivihjeet sarjaa. Ensimmäisessä osassa kehotimme mainostajia arvioimaan
toimialaansa ja kohdeyleisöään
ennen optimoinnin aloittamista. Tällä kertaa keskitymme arvionnin toiseen puoliskoon - sivuston erilaisiin arviontitapoihin sekä tavoitteiden tunnistamiseen. Tästä on hyötyä aloittaessasi kampanjoittesi optimoinnin.
Tunne sivustosi
Olitpa markkinointipäällikkö tai sivuston ylläpitäjä (tai molemmat), sinä tunnet sivustosi tuotteet ja palvelut paremmin kuin kukaan muu. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on parhaat mahdollisuudet arvioida sivustoasi sekä kävijöiden tapaa reagoida sivustosi sisältöön. Kuvittele itsesi mahdolliseksi asiakkaaksi ja hienosäädä sivustosi tämän perusteella. Näin saat parannettua potentiaalisten asiakkaiden käyttökokemuksia, ja näin ollen myös omaa tulostasi.
Joitakin seikkoja, jotka kannattaa muistaa arvioidessasi sivustoasi:
Sivuston rakenne:
Onko tuotteesi ja palvelusi järjestetty järkevästi kävijän näkökulmasta? Tarkka
aloitussivu
voi auttaa potentiaalisia asiakkaita löytämään juuri sen mitä he etsivät. Esimerkiksi, jos potentiaalinen asiakas hakee "naisten lumilautailuhousuja" ihanteellinen aloitussivu näyttäisi kaikki naisten lumilautailuhousujen merkit ja tyylit. Jos taas käyttäjä hakee tietyn merkkisiä lumilautailuhousuja, ihanteellinen aloitussivu näyttää kyseisen valmistajan kaikki naisten lumilautailuhousut
Sivun ulkoasu:
Kävijät voivat reagoida myönteisemmin sivustoon, joka on yksinkertainen, selkeä ja helposti navigoitava, kuin koreilevaan tai liian näppärään sivustoon. Ne käyttäjät, jotka eivät löydä mitä he etsivät yleensä lähtevät sivustolta muutaman ensimmäisen sekunnin aikana
Käyttömukavuus:
Kun kävijät tulevat sivustollesi, tulisi heidän pystyä nopeasti ymmärtämään, miten liikkua sivustollasi ja löytää tietoja tuotteista tai palveluista, joita he etsivät. Navigointipalkki ja hakutoiminto antavat potentiaalisille asiakkaille mahdollisuuden etsiä tiettyjä tuotteita tai tuotevariaatioita. Selkeästi merkityt painikkeet, kuten "Tilaa nyt!" tai "Lisää ostoskoriin", rohkaisevat käyttäjiä tilaamaan tuotteitasi. Toisaalta, toimimattomat linkit, epätarkat tai keskeneräiset aloitussivut ja muut esteet vaikeuttavat potentiaalisten asiakkaiden siirtymistä todellisiksi asiakkaiksi
Tunne tavoitteesi
Sinun tulisi pitää tavoitteesi mielessäsi, kun perustat uutta tiliä tai optimoit olemassa olevaa tiliä. Haluatko vahvistaa brandiäsi, kerätä napsautuksia vai maksimoida investointiasi? On tärkeää määritellä tavoitteet selkeästi ja priorisoida, mitä konkreettisia tuloksia haluat saavuttaa ja suunnittella kampanjasi näiden perusteella.
Riippuen ensisijaisesta tavoitteestasi, seuraavat vinkit voivat olla sinulle hyödyllisiä:
Maksimoi napsautukset:
Jos tavoitteenasi on saada mahdollisimman paljon asiaankuuluvaa liikennettä sivustollesi, kannattaa sinun käyttää useita avainsanoja ja avainsanamuunnelmia. Muista kuitenkin, että hyvin yleiset, asiaankuulumattomat avainsanat vaikuttavat kielteisesti
napsautussuhteesesi
,
laatupisteisiin
ja
mainoksesi sijoittumiseen.
Mainoksen tehokkuuden optimointi:
Yksi osatekijä mainoksen tehokkuuden parantamiseksi on napsautussuhteen maksimointi. Jos tämä on tavoitteena, ensimmäinen askel on suodattaa pois asiaankuulumattomat haut päivittämällä avainsanaluetteloa ja lisäämällä negatiivisia avainsanoja, jos nämä ovat tarpeellisia. Ihannetapauksessa mainostekstisi vastaa käyttäjän hakua mahdollisimman tarkasti. Jos mainoksesi avainsanoina on "Kreikan matka", tulisi mainostekstisi myös korostaa matkoja Kreikkaan.
Brandin vahvistaminen:
Jos haluat mainostaa tuotemerkkiäsi, saatat käyttää
näyttökertakohtaisesti hinnoiteltua kampanjaa
(CPM)
napsautuskohtaisesti hinnoitellun kampanjan
(CPC) lisäksi. Voit myös täydentää tekstimainoksesi tehoa ottamalla käyttöön kuva-ja videomainokset kampanjaasi. Voit myös käyttää mainospaikkoihin kohdistamista. Tällöin mainoksesi näkyy ihmisille, jotka eivät aktiivisesti etsi yritystäsi, mutta ovat silti kiinnostuneita tarjoamistasi palveluista tai tuotteista.
Maksimoi ROI:
Investointisi tuottoprosentin maksimoiminen vaatii hieman enemmän ymmärrystä tuotteittesi/palveluittesi myyntisykleistä sekä miten avainsanahaut voivat vaikuttaa eri ostovaiheessa oleviin käyttäjiin. Jos haluat erottaa vakavan ostajan niin sanotusta "ikkuna ostelijasta", voidaan tilisi rakenne, mainostekstisi ja avainsanaluettelosi suunnitella kohdistamaan erityyppisiä käyttäjiä. Esimerkiksi hakusanoja "arviot" tai "testit" käyttävät potentiaaliset asiakkaat ovat luultavasti vielä tutkimassa tuotetta ja heidän hakunsa voidaan suodattaa pois lisäämällä kyseiset sanat
negatiivisiksi avainsanoiksi.
Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on tärkeää määrittää, miten mitata optimointisi tuloksia, jotta voit selkeästi arvioida kampanjasi tehokkuutta ennen optimointia ja optimoinnin jälkeen.
Tämä viesti päättää arviointi-osan Optimointivihjeet sarjassamme. Olemme käsitelleet tänään muutamia vinkkejä, joiden avulla saavutat tavoitteesi mainoskampanjoissasi.
Mikäli haluat lisätietoja optimoinnista tai jakaa kokemuksia AdWordistä muiden käyttäjien kanssa, kannattaa sinun tutustua
AdWords Foorumiin
.
Pysy kuulolla tulevien AdWords-Optimointivihjeiden varalta. Näissä aiheina rakenne, avainsanat ja mainosteksti. Siihen saakka, onnea optimointiin!
Kirjoittaja: Antti -
Inside AdWords-tiimi
AdWords-järjestelmän huoltotyöt
perjantaina, tammikuuta 09, 2009
AdWords-järjestelmän ylläpitoon liittyvät huoltotyöt tehdään tyypillisesti kuukauden toisena lauantaina kello 20.00 ja 0.00 välillä.
Seuraavan kerran AdWords-järjestelmä on poissa käytöstä 10. tammikuuta 2009 noin klo 20.00 - 11. tammikuuta 2009 0.00. Huomaa, että vaikka et pääsekään tällöin kirjautumaan tilillesi, kampanjat näkyvät normaalisti tämän lyhyen katkon aikana.
Jatkamme AdWordsiin liittyvien tietojen päivittämistä blogimme kautta. Pyydämme sinua kuitenkin muistamaan 10.tammikuuta sekä myöhemmin tapahtuvat huoltotyöt.
Kirjoittaja: Antti -
Inside AdWords-tiimi
AdWords-Optimointivihjeet: Osa 1 - Toimialasi ja Kohdeyleisön arviointi
maanantaina, tammikuuta 05, 2009
Aloitamme uuden vuoden AdWordsin parissa vinkkisarjalla nimeltä "AdWords-Optimointivihjeet". Tämä tiheään pakattu, mutta informatiivinen vinkkisarja tarjoaa optimointistrategioita ja parhaita käytäntöjä AdWords-mainonnan tehostamiseksi. Vinkeistä voivat hyötyä sekä uudet mainostajat että jo vuosia AdWordsin parissa viihtyneet käyttäjät.
Optimointi voi olla niinkin pientä kuin muutaman negatiivisen avainsanan lisääminen tai isommassa mittakaavassa koko AdWords-kampanjan uudelleen järjestäminen. Ennen kuin aloitat optimoinnin, kannattaa ensin ottaa askel taaksepäin ja arvioida, millaisia tuloksia haluat nähdä, ja miten aiot nämä tulokset saavuttaa ja mitata. AdWords-Optimointivihjeet -sarja kattaa neljä pääaluetta tilin optimointiin liittyen: arviointi, rakenne, avainsanat ja mainosteksti. Tänään käsittelemme ensimmäisen osan arvioinnista - toimialan ja kohdeyleisön arviointi. Koska olet luultavasti jo aloittanut toimialasi ja kohdeyleisösi arvioimisen, halusimme ehdottaa muutamia kysymyksiä, jotka voivat auttaa sinua ajattelemaan AdWords-tiliäsi uudella tavalla. Annamme myös joitakin vinkkejä siihen, miten aloittaa vastausten etsiminen näihin kysymyksiin.
Ymmärrä toimialasi
Riippumatta alastasi kannattaa aluksi muodostaa kokonaisvaltainen kuva tuotteista ja palveluista joita tarjoat, kuten myös siitä, miten tarjontasi sijoittuu vallitsevaan kilpailutilanteeseen. Esimerkiksi huomionarvoinen tekijä on tuotteiden laajuus - tarjoatko monenlaisia tuotteita vai hyvin spesifejä tuotteita? Mikä tekee liiketoiminnastasi poikkeuksellista kilpailijoihisi verrattuna? Strategia, jonka valitset mainostaessasi hyvin kilpailutetuilla markkinoilla voi olla hyvin toisenlainen kuin mainostaessasi harvinaisia tuotteita, joita vain kourallinen asiantuntijoita tarjoaa. Kannattaa myös ottaa huomioon kausiluonteisuus (lomat, vero-vuosi) tai toimialasi trendit.
Pysyäksesi uusimpien kilpailutilanteiden sekä teollisuuden suuntauksien suhteen ajan tasalla, voit halutessasi:
Yrittää etsiä tuotettasi/palveluasi Googlesta ja tarkastella niin luonnollista hakuluetteloa, kuin myös sponsoroituja linkkejä. Kiinnitä huomiota siihen, millaisia strategioita, mainostekstiä ja tarjouksia muut vastaavat yritykset käyttävät mainoksissaan. Yritä miettiä tapoja erottautua muista alasi yrityksistä.
Liity ammattiyhdistykseen, tilaa alan lehtiä ja osallistu alan messuihin oppiaksesi uusimmista toimialasi trendeistä, jotka voivat vaikuttaa myyntiisi.
Pysy ajan tasalla tuoreimmista uutisista, jotka vaikuttavat sinun toimialaasi tilaamalla Internetin kautta erityisiä RSS-syötteitä, lukemalla wikejä, online-foorumeita sekä tuotearvioita. Näin ymmärrät paremmin asiakkaittesi tarpeet.
Ajan tasalla pysyminen voi auttaa sinua järjestämään kampanjoitasi paremmin, jakamaan mainosbudjettisi tarkemmin eri tuotteille, ajoittamaan kampanjasi käynnistämisen paremmin, hallitsemaan CPC-hintoja, ja saamaan mainoksesi erottumaan muista mainoksista.
Tunne kohdeyleisösi
Ymmärtäessäsi asiakaskantasi ja potentiaalisten asiakkaittesi tarpeet saat rakennettua tilisi, avainsanasi ja erityisesti mainostekstisi muunnelmat tarkemmin. Kohdistaminen ylellisyyttä arvostavaan, hyväpalkkaiseen asiakaskuntaan on hyvin erilaista kuin tarjousten metsästävien houkutteleminen asiakkaaksi. Yritä ajatella ikää ja sukupuolta laajemmin, vaikka ne voivat edelleenkin vaikuttaa strategiaasi. Onko tuotteesi tai palvelusi sellainen, jota käytetään päivittäin, vai niin erikoinen, että vain harva ihminen edes ymmärtää sen? Saatat haluta myydä samaa tuotetta sekä teknologisesti lahjakkaille teini-ikäisille sekä heidän ei-niin-teknologisesti lahjakkaille vanhemmilleen, mutta tarvita eri mainonnan strategioita tavoittaaksesi nämä kaksi eri yleisöä. Myös käyttäjät eri alueilla (kaupungit, läänit tai maat) voivat reagoida eri tavoin tarjoamiisi tuotteisiin ja palveluihin.
Jos haluat tietää miten asiakas ajattelee:
Käytä
Avainsanatyökalua
ymmärtääksesi, miten potentiaaliset asiakkaat etsivät tuotettasi tai palveluasi. Kukkakauppias Kontulassa saattaisi etsiä "Kontula kukkia" tai "kukkalähetys" nähdäkseen, mitä synonyymejä ja avainsanojen muunnelmia on olemassa näille termeille. Saatat havaita, että termi, jota käytät kuvaamaan tuotettasi/palveluasi voi erota tavasta, jolla asiakkaat kuvailevat sitä.
Käytä
Google Analyticsiä
saadaksesi runsaasti tietoa ja tietämystä kohdeyleisöstäsi: heidän maantieteellisestä sijainnistaan aina niihin linkkeihin asti, joilta käyttäjät ohjautuvat sivustollesi.
Ymmärrä toimialasi ostosyklit ajattelemalla miten käyttäjä hakee tietoa, jotta voit muuttaa avainsanojasi, mainostekstiäsi tai budjettiasi sen mukaisesti. Esimerkiksi käyttäjä, joka etsii hakusanalla "hybridi-auto" ei välttämättä ole ostamassa autoa, toisin kuin käyttäjä, joka etsii tietyn merkkistä, mallista ja tietyn vuoden ajoneuvoa on huomattavasti todennäköisempi ostaja.
Ole avoin ajatukselle, että todellinen kohdeyleisösi ei välttämättä ole se, mikä luulet heidän olevan. Jotkin videopelit esimerkiksi ovat yllättävän suosittuja naispuolisten kuluttajien keskuudessa. Usein nämä ovat äitejä, jotka alun perin ostivat pelejä lapsilleen!
Tarkan kohdeyleisösi profiilin pitäminen mielessä auttaa sinua valitsemaan oikeat avainsanat ja mainostekstit tavoittaaksesi tämän yleisön. Se auttaa sinua myös suodattamaan käyttäjiä, jotka eivät todennäköisesti napsauta mainostasi.
Pikavihje: Käytä
Google insights for Search
-työkalua. Se analysoi osan Googlen hauista ja näyttää trendejä ihmisten hakutavoissa. Voit vertailla hakumääriä hakusanojen, paikkojen ja aikojen perusteella. Tämä on hyödyllistä markkinointiviestin tarkentamiseksi, kausiluonteisuuden määrittämiseksi ja asiakkaiden löytämiseksi alueilta, joilla hakuja tehdään paljon.
Pysy valppaana vinkkisarjamme toisen osan varalta!
Kirjoittaja: Antti -
Inside AdWords-tiimi
Tunnisteet
ab-testaus
AdWords
AdWords Editor
adwords gdn
adwords html5
adwords mobiili
adwords next
AdWords Optimointi Vihjeitä-Sarja
adwords päivitykset
AdWords Resurssit
adwords tuotepäivitykset
adwords updates
adwords uutuudet
AdWords-ohjekeskuksessa
adwords-testaus
AdWords-yleisötilastoja toiminnassasi
AdWordsin perusteita
AdWordsin uutuudet
Analytics
Androidille
Apps
Asetukset ja lisäominaisuudet
Asiakaskohdistuksella
asiakaskohdistus
Avainsanat
cpa
Display-verkosto
dynaamisiin uudelleenmarkkinointimainoksiin
Gmail-natiivimainokset
Google AdWords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google Display
google grants
Google My Business
google partners
Google Playssa
google premier partner
Google suomi
Google-tuotteet
hakumainosten uudelleenmarkkinointi
hallinnoijan tilien
Hauska fakta
hintatarjoukset
hintatarjousstrategiat
html5-mainokset
Ilmoitukset
Innovaatiot
kampanjakokeilut
kampanjaluonnokset
kampanjanhallinta
kohdistus
konversioita
Konversion hintatarjoustieto
Kuluttajatutkimus
mainosmuodot
mainostajat
Mainosten sijainti ja avainsanojen laatupisteet
Maksuttomat hakutulokset
Markkinointi vinkkejä
MCC
Micro-Moments
mobiilikokemus
mobiilikäyttäjäkokemus
Mobiililaitteet
mobiilimainokset
mobiilimainonta
mobiilioptimointi
mobiilisivusto
mobiilisovellus
Muut tuotteet
näyttömainokset
Optimointi
partners
Raportit
raportointi
remarketing
rlsa
Sesonki
sijaintikohdistus
Sisältöverkosto
suhdeyleisöt
tehostetut kampanjat
think with google
tilamerkinnät
Toimistot
Tulosseuranta
tuotepäivitykset
Työkalut
Uudelleenmarkkinointi
uudelleenmarkkinointitagien
uudet ominaisuudet
Uusi käyttöliittymä
Verkkovastaava
video adwords
videomainonta
viikkokatsaus
Viikon hauska fakta
Viikon käytäntö
Viikon mainoskäytäntö
Viikon Micro-moment
Viikon mielenkiintoinen fakta
Viikon mikro-momentti
Viikon mikromomentti
Viikon video
Yhteistyökumppanit
yleisökohdistaminen
Yleisöt
YouTube
Archive
2017
marras
syys
elo
heinä
kesä
2016
loka
syys
elo
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2015
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
2014
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
touko
huhti
maalis
2013
heinä
touko
huhti
maalis
helmi
2012
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
helmi
tammi
2011
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2010
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2009
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2008
joulu
marras
Feed
Seurata sähköpostia
Developers
Follow @adwords
Follow