Inside AdWords - Suomi
Googlen virallinen blogi uutisia, vinkkejä, ja AdWords-informaatiota varten
AdWords-Optimointivihjeet: Osa 1 - Toimialasi ja Kohdeyleisön arviointi
maanantaina, tammikuuta 05, 2009
Aloitamme uuden vuoden AdWordsin parissa vinkkisarjalla nimeltä "AdWords-Optimointivihjeet". Tämä tiheään pakattu, mutta informatiivinen vinkkisarja tarjoaa optimointistrategioita ja parhaita käytäntöjä AdWords-mainonnan tehostamiseksi. Vinkeistä voivat hyötyä sekä uudet mainostajat että jo vuosia AdWordsin parissa viihtyneet käyttäjät.
Optimointi voi olla niinkin pientä kuin muutaman negatiivisen avainsanan lisääminen tai isommassa mittakaavassa koko AdWords-kampanjan uudelleen järjestäminen. Ennen kuin aloitat optimoinnin, kannattaa ensin ottaa askel taaksepäin ja arvioida, millaisia tuloksia haluat nähdä, ja miten aiot nämä tulokset saavuttaa ja mitata. AdWords-Optimointivihjeet -sarja kattaa neljä pääaluetta tilin optimointiin liittyen: arviointi, rakenne, avainsanat ja mainosteksti. Tänään käsittelemme ensimmäisen osan arvioinnista - toimialan ja kohdeyleisön arviointi. Koska olet luultavasti jo aloittanut toimialasi ja kohdeyleisösi arvioimisen, halusimme ehdottaa muutamia kysymyksiä, jotka voivat auttaa sinua ajattelemaan AdWords-tiliäsi uudella tavalla. Annamme myös joitakin vinkkejä siihen, miten aloittaa vastausten etsiminen näihin kysymyksiin.
Ymmärrä toimialasi
Riippumatta alastasi kannattaa aluksi muodostaa kokonaisvaltainen kuva tuotteista ja palveluista joita tarjoat, kuten myös siitä, miten tarjontasi sijoittuu vallitsevaan kilpailutilanteeseen. Esimerkiksi huomionarvoinen tekijä on tuotteiden laajuus - tarjoatko monenlaisia tuotteita vai hyvin spesifejä tuotteita? Mikä tekee liiketoiminnastasi poikkeuksellista kilpailijoihisi verrattuna? Strategia, jonka valitset mainostaessasi hyvin kilpailutetuilla markkinoilla voi olla hyvin toisenlainen kuin mainostaessasi harvinaisia tuotteita, joita vain kourallinen asiantuntijoita tarjoaa. Kannattaa myös ottaa huomioon kausiluonteisuus (lomat, vero-vuosi) tai toimialasi trendit.
Pysyäksesi uusimpien kilpailutilanteiden sekä teollisuuden suuntauksien suhteen ajan tasalla, voit halutessasi:
Yrittää etsiä tuotettasi/palveluasi Googlesta ja tarkastella niin luonnollista hakuluetteloa, kuin myös sponsoroituja linkkejä. Kiinnitä huomiota siihen, millaisia strategioita, mainostekstiä ja tarjouksia muut vastaavat yritykset käyttävät mainoksissaan. Yritä miettiä tapoja erottautua muista alasi yrityksistä.
Liity ammattiyhdistykseen, tilaa alan lehtiä ja osallistu alan messuihin oppiaksesi uusimmista toimialasi trendeistä, jotka voivat vaikuttaa myyntiisi.
Pysy ajan tasalla tuoreimmista uutisista, jotka vaikuttavat sinun toimialaasi tilaamalla Internetin kautta erityisiä RSS-syötteitä, lukemalla wikejä, online-foorumeita sekä tuotearvioita. Näin ymmärrät paremmin asiakkaittesi tarpeet.
Ajan tasalla pysyminen voi auttaa sinua järjestämään kampanjoitasi paremmin, jakamaan mainosbudjettisi tarkemmin eri tuotteille, ajoittamaan kampanjasi käynnistämisen paremmin, hallitsemaan CPC-hintoja, ja saamaan mainoksesi erottumaan muista mainoksista.
Tunne kohdeyleisösi
Ymmärtäessäsi asiakaskantasi ja potentiaalisten asiakkaittesi tarpeet saat rakennettua tilisi, avainsanasi ja erityisesti mainostekstisi muunnelmat tarkemmin. Kohdistaminen ylellisyyttä arvostavaan, hyväpalkkaiseen asiakaskuntaan on hyvin erilaista kuin tarjousten metsästävien houkutteleminen asiakkaaksi. Yritä ajatella ikää ja sukupuolta laajemmin, vaikka ne voivat edelleenkin vaikuttaa strategiaasi. Onko tuotteesi tai palvelusi sellainen, jota käytetään päivittäin, vai niin erikoinen, että vain harva ihminen edes ymmärtää sen? Saatat haluta myydä samaa tuotetta sekä teknologisesti lahjakkaille teini-ikäisille sekä heidän ei-niin-teknologisesti lahjakkaille vanhemmilleen, mutta tarvita eri mainonnan strategioita tavoittaaksesi nämä kaksi eri yleisöä. Myös käyttäjät eri alueilla (kaupungit, läänit tai maat) voivat reagoida eri tavoin tarjoamiisi tuotteisiin ja palveluihin.
Jos haluat tietää miten asiakas ajattelee:
Käytä
Avainsanatyökalua
ymmärtääksesi, miten potentiaaliset asiakkaat etsivät tuotettasi tai palveluasi. Kukkakauppias Kontulassa saattaisi etsiä "Kontula kukkia" tai "kukkalähetys" nähdäkseen, mitä synonyymejä ja avainsanojen muunnelmia on olemassa näille termeille. Saatat havaita, että termi, jota käytät kuvaamaan tuotettasi/palveluasi voi erota tavasta, jolla asiakkaat kuvailevat sitä.
Käytä
Google Analyticsiä
saadaksesi runsaasti tietoa ja tietämystä kohdeyleisöstäsi: heidän maantieteellisestä sijainnistaan aina niihin linkkeihin asti, joilta käyttäjät ohjautuvat sivustollesi.
Ymmärrä toimialasi ostosyklit ajattelemalla miten käyttäjä hakee tietoa, jotta voit muuttaa avainsanojasi, mainostekstiäsi tai budjettiasi sen mukaisesti. Esimerkiksi käyttäjä, joka etsii hakusanalla "hybridi-auto" ei välttämättä ole ostamassa autoa, toisin kuin käyttäjä, joka etsii tietyn merkkistä, mallista ja tietyn vuoden ajoneuvoa on huomattavasti todennäköisempi ostaja.
Ole avoin ajatukselle, että todellinen kohdeyleisösi ei välttämättä ole se, mikä luulet heidän olevan. Jotkin videopelit esimerkiksi ovat yllättävän suosittuja naispuolisten kuluttajien keskuudessa. Usein nämä ovat äitejä, jotka alun perin ostivat pelejä lapsilleen!
Tarkan kohdeyleisösi profiilin pitäminen mielessä auttaa sinua valitsemaan oikeat avainsanat ja mainostekstit tavoittaaksesi tämän yleisön. Se auttaa sinua myös suodattamaan käyttäjiä, jotka eivät todennäköisesti napsauta mainostasi.
Pikavihje: Käytä
Google insights for Search
-työkalua. Se analysoi osan Googlen hauista ja näyttää trendejä ihmisten hakutavoissa. Voit vertailla hakumääriä hakusanojen, paikkojen ja aikojen perusteella. Tämä on hyödyllistä markkinointiviestin tarkentamiseksi, kausiluonteisuuden määrittämiseksi ja asiakkaiden löytämiseksi alueilta, joilla hakuja tehdään paljon.
Pysy valppaana vinkkisarjamme toisen osan varalta!
Kirjoittaja: Antti -
Inside AdWords-tiimi
Tunnisteet
ab-testaus
AdWords
AdWords Editor
adwords gdn
adwords html5
adwords mobiili
adwords next
AdWords Optimointi Vihjeitä-Sarja
adwords päivitykset
AdWords Resurssit
adwords tuotepäivitykset
adwords updates
adwords uutuudet
AdWords-ohjekeskuksessa
adwords-testaus
AdWords-yleisötilastoja toiminnassasi
AdWordsin perusteita
AdWordsin uutuudet
Analytics
Androidille
Apps
Asetukset ja lisäominaisuudet
Asiakaskohdistuksella
asiakaskohdistus
Avainsanat
cpa
Display-verkosto
dynaamisiin uudelleenmarkkinointimainoksiin
Gmail-natiivimainokset
Google AdWords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google Display
google grants
Google My Business
google partners
Google Playssa
google premier partner
Google suomi
Google-tuotteet
hakumainosten uudelleenmarkkinointi
hallinnoijan tilien
Hauska fakta
hintatarjoukset
hintatarjousstrategiat
html5-mainokset
Ilmoitukset
Innovaatiot
kampanjakokeilut
kampanjaluonnokset
kampanjanhallinta
kohdistus
konversioita
Konversion hintatarjoustieto
Kuluttajatutkimus
mainosmuodot
mainostajat
Mainosten sijainti ja avainsanojen laatupisteet
Maksuttomat hakutulokset
Markkinointi vinkkejä
MCC
Micro-Moments
mobiilikokemus
mobiilikäyttäjäkokemus
Mobiililaitteet
mobiilimainokset
mobiilimainonta
mobiilioptimointi
mobiilisivusto
mobiilisovellus
Muut tuotteet
näyttömainokset
Optimointi
partners
Raportit
raportointi
remarketing
rlsa
Sesonki
sijaintikohdistus
Sisältöverkosto
suhdeyleisöt
tehostetut kampanjat
think with google
tilamerkinnät
Toimistot
Tulosseuranta
tuotepäivitykset
Työkalut
Uudelleenmarkkinointi
uudelleenmarkkinointitagien
uudet ominaisuudet
Uusi käyttöliittymä
Verkkovastaava
video adwords
videomainonta
viikkokatsaus
Viikon hauska fakta
Viikon käytäntö
Viikon mainoskäytäntö
Viikon Micro-moment
Viikon mielenkiintoinen fakta
Viikon mikro-momentti
Viikon mikromomentti
Viikon video
Yhteistyökumppanit
yleisökohdistaminen
Yleisöt
YouTube
Archive
2017
marrask.
syysk.
elok.
heinäk.
kesäk.
2016
lokak.
syysk.
elok.
kesäk.
toukok.
huhtik.
maalisk.
helmik.
tammik.
2015
jouluk.
marrask.
lokak.
syysk.
elok.
heinäk.
kesäk.
toukok.
huhtik.
maalisk.
helmik.
2014
jouluk.
marrask.
lokak.
syysk.
elok.
heinäk.
toukok.
huhtik.
maalisk.
2013
heinäk.
toukok.
huhtik.
maalisk.
helmik.
2012
jouluk.
marrask.
lokak.
syysk.
elok.
heinäk.
kesäk.
toukok.
huhtik.
helmik.
tammik.
2011
jouluk.
marrask.
lokak.
syysk.
elok.
heinäk.
kesäk.
toukok.
huhtik.
maalisk.
helmik.
tammik.
2010
jouluk.
marrask.
lokak.
syysk.
elok.
heinäk.
kesäk.
toukok.
huhtik.
maalisk.
helmik.
tammik.
2009
jouluk.
marrask.
lokak.
syysk.
elok.
heinäk.
kesäk.
toukok.
huhtik.
maalisk.
helmik.
tammik.
2008
jouluk.
marrask.
Feed
Seurata sähköpostia
Developers
Follow @adwords
Follow