Inside AdWords - Suomi
Googlen virallinen blogi uutisia, vinkkejä, ja AdWords-informaatiota varten
AdWords +1
torstaina, maaliskuuta 31, 2011
Puskaradio on tehokas. Kun meidän täytyy tehdä valinta, kysymme usein neuvoa ihmisiltä, joihin luotamme. Entäpä napsautusneuvot? Miten voimme kysyä suositusta ystävältä tai työkaverilta yhtä helposti kuin käytäväkeskustelussa -- tai vieläkin helpommin?
Halusimme auttaa Googlen käyttäjiä saamaan suosituksia luottamiltaan henkilöiltä tehdessään hakuja. Siksi esittelemme
+1 -painikkeen
. Yhdellä napsautuksella +1 antaa sisäänkirjautuneiden Google-käyttäjien suositella mieleistään sisältöä verkossa ystävilleen ja yhteyshenkilöilleen siellä, missä siitä on eniten hyötyä -- Google-haussa.
+1:n idea on yksinkertainen. Käytetään esimerkkinä kuvitteellista Briania. Kun Brian kirjautuu Google-tiliinsä ja näkee yhden mainoksistasi tai maksuttoman hakutuloksen Googlessa, hän voi +1 -painiketta painamalla suositella sivustoasi maailmalle.
Seuraavan kerran, kun Brianin ystävä Mary kirjautuu sisään hakeakseen Googlessa ja sivusi ilmestyy näkyviin, hän näkee henkilökohtaisen merkinnän, jossa kerrotaan Brianin painaneen +1 -painiketta. Brianin +1 voi auttaa Marya päättämään, että sivustosi on tutustumisen arvoinen.
Odotamme, että henkilökohtaiset merkinnät auttavat käyttäjiä tietämään, milloin mainoksesi ja maksuttomat hakutulokset ovat heille osuvia, mikä lisää heidän mahdollisuuttaan tulla sivustoosi. Sinun ei tarvitse tehdä muutoksia mainontastrategiaasi +1 -painikkeiden vuoksi, eikä
Laatupisteiden
laskentatapa muutu (vaikka +1:sta tulee yksi signaaleista, joiden avulla laskemme
sijoituksen maksuttomissa hauiss
a). +1-painikkeet toimivat kuin tehosteet, jotka voivat auttaa hyvin menestyviä hakukampanjoita toimimaan vieläkin paremmin.
Aluksi +1 -painike näkyy vain englanninkielisissä hauissa Google.com-sivustossa, mutta pyrimme lisäämään kieliä tulevaisuudessa. Sinun ei tarvitse tehdä muutoksia kampanjoihisi, jotta +1 -painike voi auttaa sinua -- tulevina viikkoina lisäämme +1 -painikkeet mainoksiin ja Google.comin hakutuloksiin.
Mutta +1 -painike ei ole tarkoitettu vain hakusivuille. Pyrimme tekemään +1 -painikkeen, jonka voi lisätä myös sivustoon, jolloin ihmisten on helpompi suositella sisältöäsi Google-haussa poistumatta sivustostasi. Jos haluat saada ilmoituksen, kun +1 -painike on saatavissa sivustoosi,
voit ottaa käyttöön sähköpostipäivitykset +1 -verkkovastaavan sivustossa
.
+1 -painike on seuraava askel pyrkimyksissämme lisätä osuvuutta verkkosuhteiden kautta. Olemme innoissamme +1 -painikkeen käyttämisestä, sillä se tekee hauista ja hakuverkostokampanjoistasi henkilökohtaisempia, osuvampia ja houkuttelevampia. Toivomme, että myös sinä innostut!
Saat lisätietoja +1 -painikkeesta ja sen vaikutuksista hakumainoksiisi täältä.
Kirjoittanut: Emily Moxley, Product Manager
Uusi tapa kohdistaa mainokset asiayhteyteen Google Display -verkostossa
keskiviikkona, maaliskuuta 30, 2011
Monet mainostajat käyttävät
Google Display -verkoston asiayhteyteen kohdistamista
tavoittaakseen potentiaalisia asiakkaita silloin, kun he lukevat mainostajan tuotteisiin tai palveluihin
liittyvää
verkkosisältöä. Tähän saakka olet voinut määrittää avainsanoja, jotka tekevät yhteistyötä
käynnistääkseen
mainoksia osuvilla verkkosivuilla. Tällä viikolla pystyt määrittämään myös aiheita, joiden avulla voit kohdistaa mainoksesi Google Display -verkoston sivuihin asiayhteyden mukaan. Tämän asiayhteyteen kohdistamisen lisävaihtoehdon avulla voit valita mainostesi kohdistamista varten yli
1 750 aihetta ja ala-aihetta
. Tällä tavalla tavoitat verkosta nopeasti laajan yleisön, joka käyttää liiketoimintaasi liittyvää sisältöä.
Mainosten kohdistaminen aiheiden ja avainsanojen avulla
Aiheiden käyttäminen asiayhteyteen
kohdistamisessa
on laaja ja kattava kohdistusvaihtoehto. Se on myös hyvä tapa tavoittaa laaja yleisö nopeasti ja helposti tunnettuuden tai myynnin kasvattamiseksi.
Tässä kohdistusvaihtoehdossa sivun aihe määritetään tutkimalla sivun
kaikki ehdot. Kohdistaminen ei perustu yhtä paljon tiettyihin avainsanoihin. Toisaalta avainsanojen käyttäminen asiayhteyteen kohdistamisessa mahdollistaa mainosten kohdistamisen tarkemmin Display-verkoston tietyille sivuille, koska mainosryhmien yksittäisten avainsanojen avulla luodaan teema. Käyttämällä kumpaakin kohdistusvaihtoehtoa yhdessä voidaan kuitenkin tavoittaa yleisö tehokkaasti kaikkialla Google Display -verkostossa. Otetaan esimerkki.
Oletetaan, että myyt digitaalikameroita. Voit käyttää sekä avainsanoihin että aiheisiin perustuvaa asiayhteyteen kohdistamista seuraavasti saavuttaaksesi erilaisia kampanjatavoitteita. Tällaisia tavoitteita ovat esimerkiksi tietoisuuden ja myynnin kasvattaminen.
1. Luo mainosryhmä, joka on kohdistettu ala-aiheeseen Uutiset ja ajankohtaiset tapahtumat >> Teknologiauutiset ja jossa on näyttömainos, kasvattaaksesi kameroiden tunnettuutta tekniikan harrastajien keskuudessa.
2. Kohdista mainosryhmä sitten ala-aiheeseen Valokuva ja video >> Kamerat ja käytä mainosmuotona näyttö- tai multimediamainosta (esimerkiksi videota) kertoaksesi kameroista kiinnostuneille henkilöille tuotteidesi ominaisuuksista ja eduista.
3. Luo lopuksi erillinen mainosryhmä, jossa käytetään avainsanoihin perustuvaa asiayhteyteen kohdistamista ja jonka avainsanat keskittyvät tiettyyn tuotemerkkiin tai kameramalliin. Näytä sitten teksti- tai näyttömainoksia, joihin sisältyy erikoistarjous tai alennus kameroista, jotta saat kyseisen kameramerkin tai -mallin arvosteluja lukevat käyttäjät tekemään ostoksen.
Tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten voit käyttää sekä aiheisiin että avainsanoihin perustuvaa asiayhteyteen kohdistamista kasvattaaksesi tunnettuutta ja myyntiä. Voit myös tarkentaa kohdistusta sulkemalla pois aiheita ja ala-aiheita.
Samalla tavalla kuin muutkin Display-verkoston kohdistusvaihtoehdot, asiayhteyteen kohdistaminen aiheen mukaan tukee kaikkia mainosmuotoja, kuten teksti-, näyttö-, video-, ja multimediamainoksia, ja kaikkia
hintatarjousvaihtoehtoja
, kuten napsautuskohtaisia-, tuhannen näyttökerran- ja hankintakohtaisia hintatarjouksia. Lisäksi voit edelleen käyttää URL-tason raportointia ja muita työkaluja, kuten
tuloksenoptimointityökalua
.
Voit selvittää, sopiiko tämä kohdistusvaihtoehto sinulle, tutustumalla
parhaisiin käytäntöihin
. Saat lisätietoja lukemalla
ohjekeskuksen artikkeleita
.
Kirjoittanut Emel Mutlu, Product Marketing Manager
Löydä oikea tilinhallinnan tuki Google-kumppanihaulla
tiistaina, maaliskuuta 29, 2011
Tänään julkaisimme Google-kumppanihaussa uuden toiminnon. Sen avulla tilinhallinnan tukea etsivät mainostajat voivat ottaa suoraan yhteyttä hyväksyttyihin yhteistyökumppaneihin täyttämällä viittauslomakkeen ja hyväksytyt yhteistyökumppanit voivat helposti tarkastaa tulevat kyselyt ja vastata niihin. Teimme muutoksen, koska mainostajat ja hyväksytyt yhteistyökumppanit kertoivat palautteissaan, että he toivovat parannuksia viittauksen hallintaprosessiin ja kyselyjä lähettävien asiakkaiden pyyntöprosesseihin.
Google-kumppanihaku julkaistiin huhtikuussa 2009. Kun käyttäjä tuolloin löysi kumppaniluettelon ja halusi ottaa yhteyttä yritykseen, hänen piti siirtyä yrityksen sivulle löytääkseen yhteystiedot.
Nyt teimme viittauksen hallintaprosessista tehokkaamman lisäämällä yrityksen profiilisivulle Ota yhteyttä -painikkeen. Sen avulla voit tarkastella ja ottaa yhteyttä hyväksyttyihin yhteistyökumppaneihin suoraan kumppanihaussa:
Kun viittaus on lähetetty, sinulle lähetetään automaattisesti vahvistussähköpostiviesti ja mahdollinen yhteistyökumppani saa sähköposti-ilmoituksen uudesta tarkasteltavasta viittauksesta. Google AdWordsin hyväksymisohjelman sivun uudessa Viittausten hallinta -toiminnossa he voivat tarkastella viittauksia ja päättää, aiheuttaako viittaus jatkotoimia.
Jos kyseinen yhteistyökumppani ei ole kiinnostunut yhteistyöstä yrityksesi kanssa, saat siitä ilmoituksen sähköpostitse. Siinä tapauksessa kehotamme ottamaan yhteyttä muihin kumppaneihin. Lisätäksesi mahdollisuuksia löytää yrityksellesi sopiva kumppani suosittelemme lisäämään tietoihin arvioidun budjetin.
Jos olet hyväksytty yhteistyökumppani ja haluat saada lisätietoja näistä ominaisuuksista, kuten parhaista keinoista hallita profiiliasi,
käy Agency Ad Solutions -blogissa
.
Lisätietoja näistä ja muista Googlen hyväksymisohjelman ja kumppanihakukoneen ominaisuuksista on
ohjelman ohjekeskuksessa
.
Kirjoittanut Katherine Wasilenko, Product Marketing Manager
AdWords-kampanjakokeilut nyt käytettävissä AdWords-raporteissa
torstaina, maaliskuuta 24, 2011
Kokeiluiden hyödyllisyys riippuu täysin niiden tuottamista tuloksista. Jos käytät AdWords-kampanjakokeiluja esimerkiksi avainsanoja, hintatarjouksia, sijoitteluja,
mainosryhmiä
ja
mainoksia koskevissa kokeiluissa
, olet varmasti tyytyväinen kuullessasi, että nyt tulosten arvioiminen on entistä helpompaa AdWordsin uuden raportin avulla.
AdWords-kampanjakokeilut-raportit ovat nyt niiden monien
raporttien joukossa, joita voit suorittaa
Kampanjat-välilehdessä (tai sovellusliittymän kautta). Kun
suoritat raportin, joka on ryhmitelty "kokeilun"
mukaan, näet vertailu- ja kokeilujakaumien tehokkuuden rinnakkain. Lisäksi näet muuttujien erojen tilastollisen merkityksen. Kun saat tarkkoja tietoja kokeilun tehokkuudesta, saat entistä helpommin selville, oletko valmis hyväksymään muutokset kokonaan, poistamaan ne vai jatkamaan kokeilua. Raportit toimivat myös tärkeänä kokeilujen tulosten arkistona, sillä aiempia kokeilutietoja ei näytetä, kun muutokset on hyväksytty tai poistettu.
AdWords-kampanjakokeilut antavat arvokasta reaaliaikaista tietoa siitä, miten kampanjamuutokset vaikuttavat tiliin. Jokainen kokeilu on arvokas riippumatta siitä, tuleeko tiliin tehdä huomattavia muutoksia vai toimiiko tili hyvin. Saat lisätietoja
AdWords-kampanjakokeiluista katsomalla videosarjan YouTubessa
tai käymällä
AdWords-ohjekeskuksessa
. Mitä vielä odotat? Paikoillenne, valmiit, kokeile!
Kirjoittanut: Alexandra Kenin, Product Marketing Manager
AdWords aloittelijoille – osa 7
tiistaina, maaliskuuta 22, 2011
Aloittelijoille tai AdWordsin perusteiden kertausta tarvitseville mainostajille tarkoitetun sarjan
seitsemännessä osassa käsittelemme
mainoksen esikatselutyökalun
etuja ja sen käyttöä.
Mainoksen esikatselutyökalun avulla voit nähdä mainoksesi sellaisina kuin ne näkyisivät Googlen tavallisella hakutulossivulla ilman, että tästä kertyy mainokselle ylimääräisiä näyttökertoja. Jos sen sijaan haluat hakea mainoksiasi suoraan hakuverkostossa napsauttamatta niitä, näyttökertojen määrä nousee, vaikka napsautusmäärä ei muutu. Näin ollen se voi vähentää laatupisteitäsi.
Kun käytät mainoksen esikatselutyökalua, on tärkeää varmistaa, että työkalun asetukset
vastaavat kampanjasi asetuksia
.
Mainos ei todennäköisesti näy
, jos
·
napsautuskohtainen hinta
tai
laatupisteet ovat liian matalia
· käytössä on
päiväbudjetti
· jos
käyttäjä ei ole kohdealueella
· mainos sijaitsee
toisella hakusivulla
·
kohdekieli
on eri kuin käyttäjän Google-käyttöliittymän asetuksissa
· mainosta
tarkastetaan
tai
se on hylätty
.
Toivomme, että nämä vinkit ovat hyödyllisiä, kun mainostat AdWordsissa.
Lisätietoja ja neuvoja saat AdWords-aloitusoppaasta AdWords-ohjekeskuksessa
. Voit myös käydä
AdWords-verkko-opetuksessa ja katsoa tämän free tutorial -esittelyn
, jossa kerrotaan syistä, miksi et ehkä näe mainoksiasi. Muista myös tutustua tämän aloittelijoille tarkoitetun blogisarjan seuraavaan viestiin.
Tekijä: Kristin Sarstedt – Inside AdWords -tiimi
Verkkosivustojen tekeminen mobiiliystävällisiksi
tiistaina, maaliskuuta 15, 2011
Olemme saaneet yhä enemmän kysymyksiä verkkovastaavilta verkkosivustojen rakentamisesta matkapuhelimia varten sekä verkkosivustojen vuorovaikutuksesta Googlebot-Mobilen kanssa. Selitämme tässä postissa nykyisen tilanteen ja annamme yksityiskohtaisia ohjeita, jotka voi ottaa heti käyttöön.
Hieman taustaa
Aloitetaan yksinkertaisella kysymyksellä: mitä tarkoitamme matkapuhelimella, kun käsittelemme mobiiliystävällisiä verkkosivustoja?
Hyvä tapa vastata tähän kysymykseen on pohtia matkapuhelimen verkkoselaimen ominaisuuksia – etenkin suhteessa moderneihin tietokoneen selaimiin. Voimme yksinkertaistaa asioita jakamalla matkapuhelimet eri luokkiin:
1. Perinteiset matkapuhelimet: puhelimet, joiden selaimet eivät pysty käsittelemään tavallisia tietokoneella selattavia verkkosivustoja. Tämä sisältää selaimet esim. cHTML:lle (iMode), WML:lle ja WAP:lle.
2. Älypuhelimet: puhelimet, joiden selaimet voivat käsitellä tavallisia verkkosivuja ainakin jossain määrin. Tämä luokka sisältää monia eri laitteita, esim. Windows Phone 7, Blackberry-laitteet, iPhone-laitteet ja Android-puhelimet. Se sisältää myös tablet-laitteet ja eBook-lukijat.
Voimme edelleen jakaa tämän luokan HTML5-tuen perusteella:
Laitteet, joiden selaimissa ei ole HTML5-tukea
Laitteet, joiden selaimissa on HTML5-tuki
Kauan sitten matkapuhelimet yhdistivät Internetiin käyttäen selaimia, joiden käsittelykyky oli rajoitettu. Tämä tilanne on selvästi muuttumassa älypuhelimien määrän lisääntyessä nopeasti. Niiden selaimet kilpailevat täydellisen tietokonekokemuksen kanssa. On tärkeätä huomioida, että tässä esittämämme erot perustuvat nykyiseen tilanteeseen – kuten sen näemme. Tilanne voi muuttua tulevaisuudessa.
Googlebot ja mobiilisisältö
Googlella on kaksi tämän aiheen kannalta olennaista indeksointirobottia: Googlebot ja Googlebot-Mobile. Googlebot indeksoi verkkosivujen tietokoneversioita ja niihin upotettua sisältöä. Googlebot-Mobile indeksoi mobiilisisältöä. Kysymykset, joita näemme yhä enemmän, voidaan tiivistää seuraavasti:
Ottaen huomioon mobiiliverkkoselainten erilaiset kyvyt, minkälaista sisältöä minun tulee tarjota Googlebot-Mobilelle?
Vastaus löytyy Googlebot-Mobilen indeksoinnin aikana tarjoamasta user-agentista. Googlebot-Mobile käyttää useita user-agent-merkkijonoja. Ne ovat kaikki tässä muodossa:
[Puhelimen nimi tai nimet] (compatible; Googlebot-Mobile/2.1; +http://www.google.com/bot.html)
Voit valita tarjottavan sisällön arvioimalla, mikä verkkosivustosi sisältö näkyy parhaiten puhelimille user-agent-merkkijonossa.
Täydellinen luettelo Googlebot-Mobilen user-agenteista on täällä
.
Huomaa, että emme tällä hetkellä indeksoi älypuhelimen user-agent-merkkijonoa käyttävällä Googlebot-Mobilella. Tämän takia oikein määritetty sisällön näyttöjärjestelmä tarjoaa Googlebot-Mobile-sisältöä vain yllä käsitellyille perinteisille puhelimille. Tässä toimitaan tämän päivän user-agent-merkkijonojen ehdoilla. Tämä voi muuttua tulevaisuudessa. Jos näin tapahtuu, käytössä voi olla uusi Googlebot-Mobilen user-agent-merkkijono.
Tällä erää uskomme älypuhelimien pystyvän käsittelemään tietokonekokemusta vastaavaa sisältöä, jolloin verkkovastaavien ei tarvitse erikseen luoda mobiilipohjaisia järjestelmiä. Monien verkkosivustojen kohdalla voi kuitenkin olla järkevää muotoilla sisältö eri tavoin älypuhelimille. Päätöksen tämän tekemisestä tulisi perustua siihen, kuinka voit parhaiten näyttää sisällön käyttäjillesi.
URL-osoitteiden rakenne mobiilisisältöä varten
Seuraava sarja kysymyksiä käsittelee URL-osoitteita, joista mobiilisisältö tulisi näyttää. Katsotaan hieman yksityiskohtaisemmin joitakin yleisiä käyttötapauksia.
Verkkosivustot, joilla on vain tietokonekokemusta vastaavaa sisältöä
Useimmilla verkkosivustoilla on tällä hetkellä vain yksi versio sisällöstään – HTML – joka on suunniteltu tietokoneen verkkoselaimille. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki selaimet käyttävät sisältöä samasta URL-osoitteesta.
Nämä verkkosivustot eivät välttämättä näy perinteisiä matkapuhelimia käyttäville. Älypuhelinkäyttäjien kokemus riippuu heidän käyttämästään mobiiliselaimesta. Se voi vastata jopa pöytäkoneella selaamista.
Jos tarjoat tietokonekokemusta vastaavaa sisältöä kaikille user-agenteille, sinun tulisi toimia samoin myös Googlebot-Mobilen kohdalla. Kohtele siis Googlebot-Mobilea niin kuin kohtelisit kaikkia muita tai tuntemattomia user-agentteja.
Google voi näissä tapauksissa muokata verkkosivujasi parempaa mobiilikokemusta varten
.
Verkkosivustot, joilla on erillistä mobiilisisältöä
Monilla verkkosivustoilla on erityisesti mobiilikäyttäjiä varten optimoitua sisältöä. Sisältö voi yksinkertaisesti olla muotoiltu uudelleen tyypillisesti pienempiä mobiilinäyttöjä varten. Se voi myös olla eri muodossa (ja käyttää esim. WAP-protokollaa).
Yksi yleisimmistä kysymyksistä on: Onko sillä merkitystä, tarjotaanko erityyppinen sisältö samasta URL-osoitteesta vai eri URL-osoitteista? Jotkin verkkosivustot käyttävät esimerkiksi www.example.com-osoitetta tietokoneselaimia varten ja m.example.com- tai wap.example.com-osoitteita eri mobiililaitteita varten. Jotkin verkkosivustot tarjoavat kaikentyyppisen sisällön vain yhdestä URL-osoitteiden rakenteesta – esim. www.example.com.
Googlebotin ja Googlebot-Mobilen osalta URL-osoitteiden rakenteella ei ole merkitystä, kunhan se palauttaa täsmälleen saman sisällön kuin mitä käyttäjille näytetään. Jos esim. ohjaat mobiilikäyttäjät osoitteesta www.example.com osoitteeseen m.example.com, Googlebot-Mobile tunnistaa tämän. Tällöin molemmat verkkosivustot indeksoidaan ja lisätään oikeaan hakemistoon. Käytä tässä tapauksessa 301-uudelleenohjausta sekä käyttäjille että Googlebot-Mobilelle.
Jos näytät kaikentyyppisen sisällön osoitteesta www.example.com, eli näytät tietokoneelle optimoitua sisältöä tai mobiilioptimoitua sisältöä samasta URL-osoitteesta user-agentista riippuen, Googlebot ja Googlebot-Mobile indeksoivat sisällön oikein. Google ei pidä tätä sisällön naamioimisena.
Korostamme vielä, että riippumatta URL-osoitteiden rakenteesta sinun täytyy tunnistaa käyttäjiesi ja Googlebot-Mobilen antama user-agent oikein ja näyttää molemmille sama sisältö. Muista säilyttää oletusarvoinen sisältö – tietokoneelle optimoitu sisältö – kun tuntematon user-agent pyytää sitä.
Mobiililaitteiden sivustokartat Verkkovastaavan työkaluissa
Meiltä kysytään myös usein, mitä URL-osoitteita mobiililaitteiden sivustokarttaan tulee sijoittaa. Kuten
mobiililaitteiden sivustokarttojen ohjekeskuksen artikkeleissa
on selitetty, sinun tulee sisällyttää vain mobiilisisällön URL-osoitteet mobiililaitteiden sivustokarttoihin, vaikka nämä URL-osoitteet palauttavat myös sisältöä muulla kuin mobiililla user-agentilla käytettäessä.
Lisää kysyttävää?
Pääset hyvin alkuun katsomalla
mobiilisivustojen ohjekeskusartikkelit
ja olennaiset
hakukoneoptimoinnin aloitusoppaan
osiot. Voitte myös esittää lisäkysymyksiä
Verkkovastaavien foorumissamme
.
Kirjoittaja: Pierre Far, Webmaster Trends -analyytikko
Postittaja: Anu, Fredrik & Alexander - Search Quality -tiimi
AdWords aloittelijoille – osa 6
maanantaina, maaliskuuta 14, 2011
Aloittelijoille tai AdWordsin perusteiden kertausta tarvitseville mainostajille tarkoitetun sarjan
kuudennessa osassa käsittelemme sitä, kuinka tärkeä on hyvä
tilin rakenne
.
Kuten ehkä tiedät, AdWords-tilissä on kolme tasoa:
tili, kampanja ja mainosryhmä
. Alla on muutamia nyrkkisääntöjä, joita on hyvä miettiä, kun rakennat tiliäsi.
·
Rakenna
AdWords-tilisi verkkosivustosi ja tarjoamasi tuotteiden/palveluiden mukaisesti.
·
Nimeä
kampanjasi ja mainosryhmäsi yllä mainitulla tavalla
· Jokaisessa mainosryhmässä tulisi olla
10–20 positiivista avainsanaa
ja
5–10 negatiivista avainsanaa
.
Jos esimerkiksi myyt käytettyjä autoja ja haluat mainostaa sekä Ruotsissa että Tanskassa, aloita luomalla yksi kampanja, joka on kohdistettu ruotsinkielisille Ruotsissa, ja toinen erillinen kampanja, joka on kohdistettu tanskankielisille Tanskassa. Jos lisäksi myyt kahdenmerkkisiä autoja, tässä tapauksessa Volvoa ja Saabia, luo jokaisessa kampanjassa yksi mainosryhmä molemmille.
Kampanja A
: Käytetyt autot – Ruotsi
Mainosryhmä A.1: Volvo
Mainosryhmä A.2: Saab
Kampanja B
: Käytetyt autot – Tanska
Mainosryhmä B.1: Volvo
Mainosryhmä B.2: Saab
Mainosryhmää A.1 (käytetyt Volvot Ruotsissa) varten on tehtävä ruotsinkielisiä mainoksia, joissa kerrotaan myymistäsi käytetyistä Volvoista. Avainsanojen tulisi osua mainostekstiin ja aloitussivuun erittäin hyvin ja niissä tulisi mainita käytetty Volvo, osta käytetty Volvo, halpa Volvo jne.
Yksi
hyvän tilirakenteen etu
on, että se luo yleiskatsauksen verkkomarkkinoinnistasi. Lisäksi pitämällä verkkosivustojesi ja tarjoamiesi tuotteiden/palveluiden rakenne yhdenmukaisena, on helpompaa tehdä muutoksia ja optimoida tili.
Toivomme, että nämä vinkit ovat hyödyllisiä, kun mainostat AdWordsissa. Lisätietoja ja neuvoja saat
AdWords-aloitusoppaasta
AdWords-ohjekeskuksessa. Muista myös tutustua tämän aloittelijoille tarkoitetun blogisarjan seuraavaan viestiin.
Tekijä: Kristin Sarstedt – Inside AdWords -tiimi
Näytä useammin mainoksia, jotka saavat todennäköisimmin tuloksia
keskiviikkona, maaliskuuta 09, 2011
Meillä on ilo ilmoittaa uuden mainosten vuorotteluasetuksen julkaisusta AdWordsissa. Tämä asetus auttaa sinua optimoimaan tuloksesi. Aikaisemmin sinulla oli kaksi vaihtoehtoa:
Optimoi napsautuksille: mainoksia, joiden odotetaan tuottavan enemmän napsautuksia, näytetään useammin.
Vuorottele: mainoksia näytetään tasaisemmin.
Nyt kolmannen vaihtoehdon myötä voit halutessasi näyttää useammin mainoksia, joiden odotetaan tuottavan enemmän tuloksia.
Olemme aina rohkaisseet sinua testaamaan useita mainoksia kussakin mainosryhmässä. Olemme myös auttaneet näyttämällä useammin mainoksia, joiden napsautussuhteet ovat korkeimpia. Jotkut teistä ovat kuitenkin kertoneet meille, että mainos, jonka napsautussuhde on korkein, ei aina ole mainos, jonka tulosprosentti on korkein, ja että mainostajat haluaisivat ennemmin optimoida tulokset kuin napsautukset. Tästä päivästä alkaen se on mahdollista.
Jotta voit käyttää uutta asetusta, tilissäsi on oltava käytössä
tulosseuranta
, koska käytämme kyseisen työkalun tietoja määrittääksemme, mikä mainos saa todennäköisimmin tuloksia. Kun meillä ei ole tarpeeksi tietoja, jotta voisimme tehdä päätöksen, näytämme mainoksen, joka saisi todennäköisimmin napsautuksia. Jos käytät tulosseurantaa,
Optimoi tuloksille
-vaihtoehto on käytettävissä minkä tahansa kampanjan
Asetukset
-välilehden
Lisäasetukset
-osion
Mainosten jakelu: Mainosten vuorottelu, näyttötiheyden rajoitustoiminto
-osiossa. Kun tämä asetus on käytössä, se koskee kaikkia Googlessa ja haku- ja Display-verkoston kumppaneiden sivustoissa näytettäviä mainoksia.
Tarjoamalla toisen tavan määritellä tehokkain mainos haluamme helpottaa mainosten kokeilemista sekä mainontatavoitteiden kannalta menestyksekkäimpien mainosten selvittämistä. Lisätietoja
mainosten vuorotteluasetuksista on ohjekeskuksessa
.
Tekijä Lisa Shieh, Inside AdWords -tiimi
AdWords aloittelijoille – osa 5
maanantaina, maaliskuuta 07, 2011
Aloittelijoille tai
AdWordsin perusteiden kertausta tarvitseville mainostajille tarkoitetun sarjan
viidennessä osassa käsittelemme sitä, kuinka
mainoksen sijoitus
ja laatupisteet toimivat hakuverkostossa.
Useat mainostajistamme kyselevät itseltään, kuinka mainokset on sijoitettu sponsoroitujen linkkien yhteydessä ja mitä he voivat tehdä parantaakseen mainoksen sijoitusta. Avainsanoilla kohdistettavan mainoksen sijoitus hakutulossivulla määräytyy avainsanahakujen
korkeimman napsautuskohtaisen hintatarjouksen
(CPC) ja
laatupisteiden
mukaan. Laatupisteet määräytyvät avainsanan ja mainoksesi viimeaikaisen tehokkuuden ja sen mukaan, miten hyvin avainsana ja mainos vastaavat hakulauseketta, sekä muiden osuvuuteen liittyvien tekijöiden perusteella.
Mainoksen sijoitus = napsautuskohtainen hintatarjous × laatupisteet
Jotta saat parhaan mahdollisen mainoksen sijoituksen ja siten korkeamman aseman, seuraavat asiat ovat tärkeitä:
· Käytä
osuvia avainsanoja ja mainostekstejä, hyvää napsautussuhdetta
Googlessa ja
korkeaa napsautuskohtaista hintatarjousta
. Pääset näihin tuloksiin varmistamalla, että avainsanat, aloitussivu ja mainosteksti ovat kaikki osuvia.
· Varmista, että verkkosivustosi laatu vastaa
Aloitussivun käytänteitä
.
· Googlelle on erittäin tärkeää antaa käyttäjillemme
asianmukaista tietoa
ja tarjota heille positiivisia käyttäjäkokemuksia. Siksi käytämme laatupisteitä. Näin ollen laatupisteiden on oltava korkeita, ennen kuin mainos voidaan luokitella korkeimpaan sijoitukseensa.
·
Sponsoroidut linkit ja tavalliset hakutulokset
toimivat itsenäisesti toisistaan riippumatta. Jos tarvitset apua hakukoneoptimointiin, voit käyttää myöhemmin näitä
Verkkovastaavan sääntöjä
apuna.
Seuraamalla yllä mainittuja sääntöjä et pelkästään nosta laatupisteitäsi, vaan saat myös korkeamman mainoksen sijoituksen, ja samalla napsautuskohtainen hintasi voi pienentyä. Toisin sanoen korkeammilla laatupisteillä voit saada lisää
mainoksia aiemmin määritetyllä budjetillasi
.
Toivomme, että nämä vinkit ovat hyödyllisiä, kun mainostat AdWordsissa.
Lisätietoja ja neuvoja saat AdWords-aloitusoppaasta AdWords-ohjekeskusessa
. Muista myös tutustua tämän aloittelijoille tarkoitetun blogisarjan seuraavaan viestiin.
Tekijä: Kristin Sarstedt – Inside AdWords -tiimi
Google-haku ja harhaanjohtavat sivut
keskiviikkona, maaliskuuta 02, 2011
Google-haun laadusta
kirjoitettiin
tammikuussa
paljon
. Lukiessasi joitakin näistä viimeaikaisista artikkeleista olet ehkä pohtinut, onko hakulaatumme kärsinyt. Lyhyesti sanottuna Googlen hakulaatu on nyt arviointiin käytettyjen vertailulukujen mukaan parempi kuin koskaan – osuvuudessa, tuoreudessa ja kattavuudessa mitattuna. Tällä hetkellä Googlen tulosten englanninkielinen harhaanjohtava sisältö on määrällisesti noin puolet siitä, mitä se oli viisi vuotta sitten. Harhaanjohtavan sisällön määrä muilla kielillä on sitäkin alhaisemmalla tasolla. Olemme kuitenkin huomanneet pienen nousun harhaanjohtavan sisällön määrässä viimeisten kuukausien aikana. Vaikka olemme jo saavuttaneet edistystä, pyrimme uusin tavoin parantamaan haun laatua jatkossakin.
Harhaanjohtava sisältö on siis
hakutuloksissa näkyvää roskasisältöä
, jota syntyy verkkosivustojen yrittäessä huijata itsensä korkeammalle hakutuloksissa tai muulla tavoin rikkoa hakukoneen laatusääntöjä. Kymmenen vuotta sitten roskasisältötilanne oli niin hälyttävä, että hakukoneet palauttivat säännöllisesti aiheeseen liittymätöntä harhaanjohtavaa sisältöä useille erilaisille hauille. Google on pääosin onnistunut päihittämään tämänkaltaisen ”puhtaan harhaanjohtavan sisällön” – vaikka jotkin roskapostittajat turvautuvat yhä ovelampiin tai jopa laittomiin keinoihin, kuten
murtautumiseen verkkosivustoille
.
Kasvatettuamme sekä kokoamme että tuoreuttamme viimeisten kuukausien aikana olemme luonnollisesti indeksoineet paljon hyvää sisältöä ja myös jonkin verran harhaanjohtavaa sisältöä. Olemme vastanneet haasteeseen julkaisemalla äskettäin parannetun asiakirjatason luokitteluohjelman, jonka ansiosta harhaanjohtavat tulokset eivät näy korkealla tuloksissa yhtä helposti. Uusi lajitteluohjelma havaitsee paremmin yksittäisillä verkkosivuilla harhaanjohtavan sisällön, kuten toistuvat roskasisältöön liittyvät sanat, joita nähdään automaattisissa itseään mainostavissa blogikommenteissa. Olemme myös parantaneet huomattavasti kykyämme havaita hakkeroidut sivustot. Nämä olivat suuri harhaanjohtavan sisällön lähde vuonna 2010. Arvioimme useita muutoksia, joiden avulla harhaanjohtavan sisällön määrää voidaan laskea entisestään. Yksi muutoksista vaikuttaa pääasiassa toisten sisältöä kopioiviin sivustoihin ja sivustoihin, joilla on vähän alkuperäistä sisältöä. Etsimme jatkossakin tapoja harhaanjohtavan sisällön vähentämiseksi, mukaan lukien uusia tapoja, joilla käyttäjät voivat antaa
täsmällisempää palautetta
harhaanjohtavista ja huonolaatuisista sivustoista.
”Puhtaan harhaanjohtavan sisällön” vähentyessä ajan myötä huomio on kiinnittynyt enemmänkin ”sisältöfarmeihin”. Nämä ovat sivustoja, joiden sisältö on pintapuolista tai huonolaatuista. Vuonna 2010 julkaisimme kaksi merkittävää
huonolaatuisiin sivustoihin
keskittyvää algoritmimuutosta. Kaikesta huolimatta olemme kuulleet verkosta tulleen palautteen erittäin selkeästi. Käyttäjät haluavat tehokkaampia toimia sisältöfarmeja ja harhaanjohtavaa tai huonolaatuista sisältöä sisältäviä sivustoja vastaan ja olemme jatkaneet työtä
uusilla algoritmimuutoksilla
viime aikoina. Olemme ylpeitä Google-hausta ja pyrimme tekemään jokaisesta hausta täydellisen. Emme kuitenkaan ole täydellisiä. Yhdistettynä käyttäjien valtaviin odotuksiin Googlen suhteen näiden epätäydellisyyksien merkitys kasvaa suhteettomasti. Voimme ja meidän tuleekin toimia vielä paremmin.
Yksi viime viikkoina näkemistämme harhaluuloista on ajatus siitä, että Google ei suhtaudu harhaanjohtavaan sisältöön yhtä vakavasti, jos kyseiset sivustot näyttävät Google-mainoksia. Jotta asia tulisi mahdollisimman selväksi: Google ryhtyy ehdottomasti toimenpiteisiin laatusääntöjämme rikkovia sivustoja vastaan riippumatta siitä, onko sivustoilla Google-mainoksia vai ei. Google-mainosten näyttäminen ei auta sivuston sijoittumisessa. Google-mainosten ostaminen ei paranna sivuston sijoitusta Google-hakutuloksissa.
Nämä periaatteet ovat aina päteneet. On kuitenkin tärkeätä varmistaa, että ne ovat vieläkin voimassa.
Käyttäjät välittävät Googlesta tarpeeksi kertoakseen meille – joskus intohimoisesti – mitä he haluavat parannettavan. Arvostamme erittäin paljon tätä palautetta. Omien tieteellisten arviointiemme ja käyttäjien palautteen avulla voimme tutkia uusia mahdollisuuksia tulevia parannuksia varten.
Kerro meille
, kuinka voimme tehdä asiat paremmin. Jatkamme tämän tiedon avulla työtämme Googlen kehittämiseksi.
Lähettäjä: Matt Cutts, pääsuunnittelija
Postittaja: Anu, Fredrik & Alexander - Search Quality -tiimi
Mobiililaitteiden parhaat käytännöt: erota mobiilikampanjat muista tehokkuuden parantamiseksi
keskiviikkona, maaliskuuta 02, 2011
Koska hakumäärät mobiililaitteilla, joissa on kaikilla toiminnoilla varustetut internetselaimet, kasvoivat viime vuoden aikana nelinkertaisesti, mahdollisuudet liikkeellä olevien käyttäjien tavoittamiseen ovat hyvät ja ne paranevat koko ajan. Onko kampanjasi optimoitu mobiililaitteille? Mobiililaitteille tarkoitettujen – pöytätietokonekampanjoista erillisten – kampanjoiden luominen on paras käytäntö, jonka avulla mainostajat voivat lisätä mobiilitehokkuuttaan. Olemme havainneet, että mainostajien
mobiilimainosten napsautussuhde kasvaa keskimäärin 11,5 prosenttia, kun he ottavat käyttöön ja optimoivat erillisen mobiilikampanjan
, verrattuna mobiilimainosten napsautussuhteeseen, joka saadaan yhdistetyllä mobiili- ja pöytätietokonekampanjalla.
Miksi kannattaa luoda erillisiä mobiilikampanjoita?
Tällä hetkellä monet mainostajat käyttävät yhdistelmäkampanjoita, jotka on kohdistettu sekä pöytätietokoneisiin että mobiililaitteisiin. Tämä on järkevä strategia, kun halutaan lisätä kattavuutta ja aloittaa mobiilimainonta. Mutta jos haluat lisätä kilpailuetuasi ja maksimoida mobiilitehokkuutesi, sinun pitäisi luoda erillisiä AdWords-mobiilikampanjoita. Tällä tavoin voit optimoida mainosstrategiasi mobiilialustalle, koska voit hallita paremmin välineitä, jotka vaikuttavat suoraan tehokkuuteesi. Kun olet luonut vain mobiililaitteille tarkoitetun kampanjan, suosittelemme, että noudatat näitä optimointivinkkejä:
•
Lisää hallittavuutta ja joustavuutta
: erillisen mobiilikampanjan ansiosta voit seurata tarkemmin mobiilitehokkuuttasi ja optimoida hintatarjouksia, avainsanaluetteloja ja mainoksia ilman että mobiilikampanja vaikuttaisi pöytätietokonekampanjaasi.
•
Luo erillinen budjetti ja erilliset hintatarjoukset mobiilikampanjalle
: mobiilialustalla mainoksesi kilpailevat viidestä käytettävissä olevasta mainospaikasta mobiilihakutulossivulla, kun pöytätietokonealustalla on käytettävissä 10 mainospaikkaa. Käytä aggressiivisia hintatarjouksia, jotta mainoksesi ovat kilpailukykyisiä ja näkyvät selkeästi.
•
Räätälöi mainoksesi mobiililaitteille
: luo mobiililaitteille tarkoitettuja mainostekstejä ja toimintakehotuksia, jotka herättävät mobiilikuluttajiesi huomion, kuten "Pyydä tarjous puhelimeesi". Voit myös muokata ominaisuuksia, kuten
mainosten sivustolinkkejä
, ja ohjata käyttäjiä mobiililaitteiden kannalta osuvaan sisältöön, kuten myymälän paikannussivuille.
•
Ota kaikki irti mobiililaitteista
: hyödynnä tehokkaita mobiilimainosten ominaisuuksia, kuten
click-to-call-mainoksia
ja sijaintiin perustuvia palveluita, jotka tarjoavat enemmän osuvuutta ja käyttökelpoisuutta liikkuville käyttäjille.
Erillisen mobiilikampanjan aloittaminen
Voit luoda erillisen mobiilikampanjan luomalla AdWords-kampanjan, joka on kohdistettu vain älypuhelimiin, ja pitämällä sen erillään pöytätietokoneisiin ja kannettaviin tietokoneisiin kohdistetuista kampanjoista. Nopein ja helpoin
tapa on kopioida kampanja ja avainsanat AdWords Editorilla erilliseen vain mobiililaitteille tarkoitettuun kampanjaan
. Voit kopioida koko kampanjan tai valita vain tehokkaimmat avainsanat mobiilikampanjaa varten.
Jos et käytä AdWords Editoria, määritä uusi vain mobiililaitteille tarkoitettu kampanja seuraavasti:
1. Kirjaudu sisään
AdWordsiin
.
2. Kokoa nykyiset avainsanasi nykyisistä kampanjoistasi laskentataulukkoon tai tekstitiedostoon.
3. Napsauta tilisi Kampanjat-välilehdessä
Uusi kampanja
-painiketta.
4. Siirry kampanja-asetuksissa Verkostot ja laitteet ‑osioon, valitse Laitteet-kohdassa
Anna minun valita
ja poista Pöytätietokoneet ja kannettavat tietokoneet -valintaruudun valinta. Kohdistusvaihtoehtona pitäisi olla mobiililaitteet, joissa on kaikilla toiminnoilla varustetut internetselaimet.
5. Liitä avainsanasi uuden vain mobiililaitteisiin kohdistetun kampanjan osuviin mainosryhmiin.
6. Määritä vanhojen, kopioitujen kampanjoidesi Laitteet-asetukseksi Vain pöytätietokoneet ja kannettavat tietokoneet.
7. Voit käyttää nykyisiä laajennuksiasi (kuten sijainti- tai puhelinlaajennuksia) uusissa mobiilikampanjoissasi helposti
Jaetut laajennukset
-toiminnolla.
Toivomme, että tästä mobiililaitteiden parhaasta käytännöstä on sinulle hyötyä, kun optimoit mobiilimainontastrategiaasi.
Kirjoittaja:Dai Pham, Googlen mobiilimainosten tuotemarkkinointi
Tunnisteet
ab-testaus
AdWords
AdWords Editor
adwords gdn
adwords html5
adwords mobiili
adwords next
AdWords Optimointi Vihjeitä-Sarja
adwords päivitykset
AdWords Resurssit
adwords tuotepäivitykset
adwords updates
adwords uutuudet
AdWords-ohjekeskuksessa
adwords-testaus
AdWords-yleisötilastoja toiminnassasi
AdWordsin perusteita
AdWordsin uutuudet
Analytics
Androidille
Apps
Asetukset ja lisäominaisuudet
Asiakaskohdistuksella
asiakaskohdistus
Avainsanat
cpa
Display-verkosto
dynaamisiin uudelleenmarkkinointimainoksiin
Gmail-natiivimainokset
Google AdWords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google Display
google grants
Google My Business
google partners
Google Playssa
google premier partner
Google suomi
Google-tuotteet
hakumainosten uudelleenmarkkinointi
hallinnoijan tilien
Hauska fakta
hintatarjoukset
hintatarjousstrategiat
html5-mainokset
Ilmoitukset
Innovaatiot
kampanjakokeilut
kampanjaluonnokset
kampanjanhallinta
kohdistus
konversioita
Konversion hintatarjoustieto
Kuluttajatutkimus
mainosmuodot
mainostajat
Mainosten sijainti ja avainsanojen laatupisteet
Maksuttomat hakutulokset
Markkinointi vinkkejä
MCC
Micro-Moments
mobiilikokemus
mobiilikäyttäjäkokemus
Mobiililaitteet
mobiilimainokset
mobiilimainonta
mobiilioptimointi
mobiilisivusto
mobiilisovellus
Muut tuotteet
näyttömainokset
Optimointi
partners
Raportit
raportointi
remarketing
rlsa
Sesonki
sijaintikohdistus
Sisältöverkosto
suhdeyleisöt
tehostetut kampanjat
think with google
tilamerkinnät
Toimistot
Tulosseuranta
tuotepäivitykset
Työkalut
Uudelleenmarkkinointi
uudelleenmarkkinointitagien
uudet ominaisuudet
Uusi käyttöliittymä
Verkkovastaava
video adwords
videomainonta
viikkokatsaus
Viikon hauska fakta
Viikon käytäntö
Viikon mainoskäytäntö
Viikon Micro-moment
Viikon mielenkiintoinen fakta
Viikon mikro-momentti
Viikon mikromomentti
Viikon video
Yhteistyökumppanit
yleisökohdistaminen
Yleisöt
YouTube
Archive
2017
marras
syys
elo
heinä
kesä
2016
loka
syys
elo
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2015
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
2014
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
touko
huhti
maalis
2013
heinä
touko
huhti
maalis
helmi
2012
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
helmi
tammi
2011
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2010
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2009
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2008
joulu
marras
Feed
Seurata sähköpostia
Developers
Follow @adwords
Follow