Tänään haluamme kertoa AdWords-tilisi kampanjan kohdistusvaihtoehdoista, joista voit valita omaan liiketoimintamalliisi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Aloitetaan perusteista ja tarkastellaan sitten kohdistusasetuksia tarkemmin.
Tänään haluamme kertoa AdWords-tilisi kampanjan kohdistusvaihtoehdoista, joista voit valita omaan liiketoimintamalliisi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Aloitetaan perusteista ja tarkastellaan sitten kohdistusasetuksia tarkemmin.

Mainoksesi näyttäminen hakujen yhteydessä riippuu kävijän Google-verkkotunnuksesta (tunniste voi olla esimerkiksi.fi, .com jne.), kävijän käyttämästä kyselystä ("toimita kukkia Helsinki"), IP-osoitteesta tai Google-sivujen kielivalinnasta.

Jotta voisit hallinnoida kampanjoitasi entistä paremmin ja jotta ne olisivat ostajien kannalta osuvampia, sinun kannattaa luoda AdWords-tiliisi useita erikseen kohdistettuja kampanjoita. Tuotteiden toimitusalueesta riippuen voit kohdistaa AdWords-kampanjasi tiettyihin maihin tai alueisiin. Voit kohdistaa kampanjat myös potentiaalisten ostajien käyttämien kielten mukaan. Alue- ja kielikohdistusvaihtoehtoja voidaan käyttää useilla eri tavoilla. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi seuraavasti.
  • Jos toimitat tuotteitasi maailmanlaajuisesti, sinun kannattaa kohdistaa kampanjasi englanninkielisille käyttäjille joka puolella maailmaa. Tässä tapauksessa kampanjasi kohdistusalue olisi Kaikki maat ja alueet ja kieliasetus englanti.
  • Voit myös halutessasi kohdistaa kampanjasi useisiin eri maihin, joissa käytetään yhtä kieltä. Jos verkkosivustosi on esimerkiksi espanjankielinen ja jos toimitat tuotteita maailmanlaajuisesti, voit määrittää kampanjan kieliasetukseksi espanjan ja kohdistaa kampanjasi ainoastaan Espanjaan ja Latinalaisen Amerikan maihin.
  • Voit kohdistaa kampanjasi myös tiettyyn maahan, tietylle alueelle, tiettyyn kaupunkiin ja tietylle kielelle. Voit esimerkiksi kohdistaa kampanjasi hollanninkielisille käyttäjille Alankomaissa. Voit myös kohdistaa kampanjasi ainoastaan hollannin- ja ranskankielisille käyttäjille Brysselissä, koska käyttäjät tässä kaupungissa puhuvat sujuvasti molempia kieliä. Jos valitset tietyn alueen tai kaupungin, nimi tulee esiin näkyvän URL-osoitteen alle.
Voit ottaa yllä mainitut asetukset käyttöön siirtymällä AdWords-tilisi Kampanjat-välilehteen ja napsauttamalla Asetukset-osiota. Tämän jälkeen voit valita oman maantieteellisen kohdistuksesi valitsemalla Sijainnit-osiosta Valitse yksi tai useampia muita sijainteja. Voit muokata myös kampanjasi kieliasetusta valitsemalla Kielet-osiosta Muokkaa.





























Jos haluat tarkentaa kohdeyleisön fyysistä sijaintia, voit käyttää muokattua aluekohdistusta. Voit tarkastella näitä asetuksia valitsemalla Kampanja-asetukset-välilehdestä Valitse yksi tai useampia muita sijainteja ja siirtymällä sitten seuraavan sivun Oma-välilehteen. Voit käyttää seuraavia muokattuja aluekohdistusvaihtoehtoja:

1. Paikka kartalla: Valitse paikka kartalla tai anna sijainnin nimi. Määritä sitten mainosten näyttöalue kyseisen sijainnin ympärillä antamalla säde kilometreinä. Jos esimerkiksi toimitat kukkia Berliinissä, mutta toimitat niitä vain kaupungin keskustaan sekä keskustan lähellä oleville alueille, voit lisätä sijainniksi Berliinin ja valita säteeksi 10 kilometriä.


















2. Muokattu muoto: Määritä mainosten näyttämistä varten muokattu alue valitsemalla kartalta useita paikkoja. Jos esimerkiksi toimitat kukkia muutamiin kaupunkeihin Berliinin lähellä, voit luoda karttamuodon kyseisten sijaintien perusteella. Voit luoda erilaisia koordinaatteja napsauttamalla ja vetämällä karttaa alla kuvatulla tavalla.



















3. Lisäys erissä: Luo sijaintien luettelo antamalla enintään 100 maata, aluetta, kaupunkia ja postinumeroa.



















Älä unohda tallentaa kampanjan kohdistukseen tehtyjä muutoksia napsauttamalla sivun alareunassa olevaa Tallenna-painiketta. Sivun alareunassa on myös Sulje pois alueita valituista sijainneista -linkki. Tätä linkkiä napsauttamalla voit sulkea pois tiettyjä sijainteja, joissa et halua mainoksiasi näytettävän, selaamalla käytettävissä olevien vaihtoehtojen luetteloa ja tekemällä valintoja.

Toivottavasti tästä viestistä oli apua. Jos haluat lisätietoja AdWords-kampanjasi kohdistamisesta asiakkaidesi tavoittamiseksi entistä paremmin, käy Ohjekeskuksessa.

Blogi-tiimimme toivottaa teille oikein hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta! Me myös lähdemme joulun viettoon ja palaamme takasin uusien artikkeleiden kanssa tammikuussa. Jos sinulla on toiveita artikkeliemme aiheisiin liittyen, voit lähettää niitä meille kommentit linkin kautta.
Blogi-tiimimme toivottaa teille oikein hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta! Me myös lähdemme joulun viettoon ja palaamme takasin uusien artikkeleiden kanssa tammikuussa. Jos sinulla on toiveita artikkeliemme aiheisiin liittyen, voit lähettää niitä meille kommentit linkin kautta.

Terveisin

AdWords-blogi tiimi


Nyt kun on ainoastaan viikko enää jäljellä joulun odotusta, on hyvä aika varmista, että Joulun jälkeisen sesongin mainokset ovat valmiina aktivoitaviksi heti Joulun jälkeen. Jos sinulla ei vielä ole Joulu-kampanjaa, suosittelen, että tutustut blogiviestiimme, jossa tarjoamme vinkkejä siihen, miten voit luoda jouluaiheisia näyttömainoksia helposti.

Mutta jos sinulla jo on Joulu-kampanjat aktiivisina, sinun kannattaa luoda kampanjat Joulun jälkeiseen sesonkiin, jolloin käyttäjämme vaihtavat lahjoja, etsivät lomatarjouksia ja hyviä alennusmyyntituotteita joihin sijoittaa Joululahjaksi saamat rahansa. Joulun jälkeisissä kampanjoissasi sinun kannattaa keskittyä siihen, mitä sinulla on heille tarjota!

Parasta Joulun aikaa toivottellen


Lähettäjät Håvard Husevåg Garnes ja Petter Wedum, Googlen ohjelmistoinsinöörejä.
Tiesitkö, että voit nyt pureutua syvemmälle Google-hauissasi? Käyttämällä hyväksesi hakualueen vasemmalla puolella olevia hakuasetuksia voit nyt esittää hakutulokset eri tavoin esitettyinä tai eri kategorioissa, riippuen siitä minkä tyyppisiä asioita olet hakemassa.

Se on helppoa: paina vain "Näytä valinnat" -linkkiä, ja näet valinnat joita voit valita haullesi.


Normaalinäkymässä kaikki näyttää tavalliselta:

Mutta tälle haulle saattaisi olla kiinnostavaa nähdä vain videotulokset; niinpä voit vain painaa "Videot" -linkkiä, ja "simsalabim" – näet videot jotka sopivat hakuusi parhaiten:



Googlella teemme kovasti töitä sen eteen, että löydät hakemasi mahdollisimman nopeasti. Tämän vuoksi lisäsimme vastikään mahdollisuuden nähdä esikatselun tulossivusta ennen sivun valitsemista. Näin voit päättää etukäteen, onko kyseessä haluamasi tulossivu. Painamalla "Sivujen esikatselut" -linkkiä näet esikatselut hakutulosten oikealla puolella.



Toisinaan saatat olla kiinnostunut siitä, mitä bloggaajat ovat kirjoittaneet haustasi Internettiin. Voit rajata hakusi valitsemalla "Blogit"-työkalun. Voit myös nähdä uusimmat tulokset valitsemalla aikamääreen haullesi.


Toivomme, että pidät uusista hakuvalinnoista, ja haluamme toivottaa sinulle hyvää joulua kaikilta meiltä Googlen ohjelmistoinsinööreiltä.

Lähettäjät Håvard Husevåg Garnes ja Petter Wedum, Googlen ohjelmistoinsinöörejä.

Tuloksenoptimointityökalu on ilmainen AdWordsin ominaisuus, jonka avulla voidaan hallinnoida kampanjakuluja hankintakohtaisten hintatavoitteiden perusteella.
Kun ihmiset napsauttavat AdWords-mainostasi, haluat, että he myös tekevät sivustossasi jotain: täyttävät lomakkeen, luovat tilin tai ostavat tuotteen. Mikä tärkeämpää, tämän täytyy tapahtua sellaisella tuloshinnalla, joka on yrityksellesi kannattava. Tuloksenoptimointityökalun avulla voit varmistaa, että suurempi osuus sivustosi kävijöistä muuttuu asiakkaiksi, ja että tämän tuloksen hinta on pienempi kuin asettamasi enimmäishinta.

Tässä tekstissä käsittelemme joitakin tapoja, joilla voit hallinnoida hintatarjouksiasi ja löytää kustannustehokkaimman ratkaisun yrityksellesi käyttämällä tuloksenoptimointityökalua.

Tuloksenoptimointityökalua käyttävien mainostajien tulos nousee keskimäärin 21 %, samalla kun hankintakohtainen hinta laskee 14 %*. Yrityksesi saa kuitenkin parhaan lopputuloksen vain, jos asetat korkeimman hankintakohtaisen hinnan huolellisesti. Sinun täytyy ehkä kokeilla muutamia eri hintatasoja, ennen kuin päätät, mikä taso toimii parhaiten.

*Analyysi vertaa tuloksenoptimointityökalulla toteutettujen kampanjoiden tehokkuutta kampanjoiden vertailuryhmään ja esittää tuloksenoptimointityökalun keskimääräisen vaikutuksen. Todellinen vaikutus vaihtelee erilaisten kampanjoiden välillä.

Miten valitsen korkeimman hankintakohtaisen hintatarjouksen?
Jotta liiketoiminta on kannattavaa, kunkin myynnin tai viittauksen saamiseen voidaan kuluttaa enintään tietty summa, ennen kuin mainontakulut ylittävät onnistuneen tuloksen arvon. Tässä on toiminnan kannattavuusraja.

Selvitä rauhassa, kuinka paljon voit tai haluat kuluttaa tulosten varmistamiseen, niin että saat myös tuottoa. Kun tiedät vastauksen, voit asettaa korkeimman hankintakohtaisen hintatarjouksen. Tuloksenoptimointityökalu varmistaa parhaat mahdolliset tulokset hallinnoimalla napsautuskohtaisia hintojasi. Hankintakohtaisten hintatarjousten määrittämiseen ei ole mitään yleispätevää ohjetta. Tunnet itse liiketoimintasi parhaiten.

Kuinka maksimoin tulokset ja investoinnin tuottoprosentin?
Korkeimman hankintakohtaisen hintatarjouksen asettaminen vastaa korkeimman napsautuskohtaisen hintatarjouksen asettamista siinä suhteessa, että liian alhainen hankintakohtainen hinta voi pienentää kampanjan synnyttämää kävijämäärää. Jos saat vähemmän tuloksia kuin toivot, kokeile nostaa korkeinta hankintakohtaista hintatarjousta vähän kerrallaan. Anna tuloksenoptimointityökalun toimia muutaman päivän ajan sillä hankintakohtaisen hinnan tasolla, jota haluat kokeilla. Tarkkaile lopputulosta katsomalla, kuinka monta tulosta saat tällä uudella hinnalla, ja kuinka paljon tuottoa syntyy tällä uudella tasolla.

Muista, että pienin hankintakohtainen hinta ei aina tuota suurinta tuottoa yrityksellesi. Jos saat enemmän tuloksia korkeammalla tuloshinnalla, onko lisätuotto suurempi kuin lisähinta?

Tässä yksinkertainen esimerkki:
Oletetaan, että saat jokaisesta myymästäsi T-paidasta 10 euron tuoton, ennen kuin AdWords-kulut vähennetään. Jos keskimääräinen tuloshinta on 2 € ja tällä hinnalla saat 100 tulosta viikossa, saat paitojen myynnistä 800 euron tuoton, kun mainontakulut on vähennetty.

Jos kuitenkin nostat korkeinta hankintakohtaista hintaa niin, että keskimääräinen tuloshinta on 3 €, saatkin 200 tulosta viikossa, koska tarjoamalla enemmän saat enemmän tuloksia. Tässä tapauksessa tuotto, josta on vähennetty mainontakulut, on 1400 €.

Anna tuloksenoptimointityökalun toimia muutaman päivän ajan kullakin hankintakohtaisen hinnan tasolla, jota haluat kokeilla, ja vertaile sitten kokeilun tuloksia.

Keskitynkö tiettyihin ongelmakohtiin?
Hankintakohtaiset hinnat asetetaan mainosryhmätasolla. Tästä johtuen korkeimman tarjouksen muutokset vaikuttavat kaikkiin ryhmän avainsanoihin. Jos osa avainsanoistasi toimii tehokkaasti nykyisellä hankintakohtaisen hinnan tasolla, mutta haluaisit parantaa muiden avainsanojen tehokkuutta, voit kokeilla mainosryhmän jakamista pienemmiksi ryhmiksi.

Jätä tehokkaimmin toimivat avainsanat nykyiseen mainosryhmään ja sijoita osa huonommin toimivista avainsanoista uuteen mainosryhmään saman kampanjan sisällä. Nyt voit muuttaa parhaiden avainsanojen hankintakohtaista hintaa ja saada lisää tuloksia, samalla kun tarkkailet ja muokkaat vähemmän kävijöitä tuovia avainsanoja niin, että nekin ovat kannattavia.

Hankintakohtaista hintaa täytyy laskea, jotta toiminta pysyy kannattavana. Mitä vaikutuksia tällä muutoksella on?
Oletetaan, että kannattavuussyistä sinun täytyy laskea joidenkin tuotteiden tuloshintaa. Pienennä tässä tapauksessa mainosryhmän korkeinta hankintakohtaista hintaa asteittain ja tarkkaile seurauksia. Korkeimman hankintakohtaisen hinnan laskemisen seurauksena odotettavissa on kävijämäärän pieneneminen sekä napsautusten ja tulosten väheneminen. Kunkin tuloksen pitäisi kuitenkin nyt olla hinnaltaan toivomasi tason alapuolella.

Haluan hyödyntää budjettini tehokkaasti
Jos et käytä kampanjasi päiväbudjettia kokonaan, mutta haluaisit tehdä niin, voit kokeilla joidenkin mainosryhmien korkeimman hankintakohtaisen hinnan nostamista. Näin näet, kuinka monta tulosta voit saada korkeammalla hankintakohtaisen hinnan tasolla.

Vaihtoehtoisesti voit luoda kampanjaasi uusia avainsanoja sisältävän uuden mainosryhmän. Tuloksenoptimointityökalun avulla voit kokeilla laajan haun avainsanoja ja saada selville, mitä mahdolliset asiakkaasi etsivät, samalla kun näytät mainoksia vain silloin, kun tulos on todennäköinen. Hakuraportin avulla saat selville, mitkä avainsanat johtavat tuloksiin. Saat parhaan lopputuloksen lisäämällä nämä avainsanat suoraan kampanjaan.

Lisätietoja tuloksenoptimointityökalusta on tässä sivustossa, jossa näet, miten voit aktivoida tuloksenoptimointityökalun AdWords-tilissäsi jo tänään.

Kirjoittaja: Maija - Inside AdWords-tiimi

Hakutilastot on ilmainen työkalu, joka tuottaa tietoa siitä, mitä Googlesta haetaan. Hakutilastoista on apua, kun suunnittelet pitkän aikavälin markkinointistrategiaa tai haluat laajentaa AdWordsin avainsanaluetteloa.
Hakutilastot on ilmainen työkalu, joka tuottaa tietoa siitä, mitä Googlesta haetaan. Hakutilastoista on apua, kun suunnittelet pitkän aikavälin markkinointistrategiaa tai haluat laajentaa AdWordsin avainsanaluetteloa.

Hakutilastoja käyttämällä voit valita mainosviestin, joka vastaa tämän hetken kiinnostuksen kohteita. Jos olet esimerkiksi autokauppias, voit päätellä työkalumme avulla, kannattaako mainoskampanjoissa keskittyä polttoaineen kulutukseen, auton turvallisuuteen vai moottorin tehoon.

Sen lisäksi, että hakutilastoissa näkyy trendien kehitys eri vuosina, saat myös tietoa siitä, miten tuotteidesi ja palveluidesi kiinnostavuus vaihtelee eri vuodenaikoina. Näet esimerkiksi, milloin mahdolliset asiakkaat alkavat etsiä tietoa hiihtolomista, joululahjoista tai autovakuutuksista.


Harkitsetko tuotteidesi viemistä uusille markkinoille? Hakutilastojen avulla voit määrittää maakohtaisesti, kuinka kiinnostavia tuotteesi ovat. Esimerkiksi ranskalaisten viinien tukkumyyjä voi nähdä, missä Yhdysvaltain osavaltioissa viineille on eniten kysyntää.


Jos omistat tuotemerkin, saatat pohtia, kuinka tuotemerkkisi on pärjännyt kilpailijoille. Saat tietoa myös siitä, miten mainoskampanjasi ovat vaikuttaneet bränditietoisuuteen.


Hakutilastot auttavat myös yrityksen uhkien ja mahdollisuuksien tunnistamisessa. Esimerkiksi matkatoimisto voi seurata, miten matkakohteiden suosio muuttuu ajan kuluessa.


Lisätietoja hakutilastojen toimintatavasta on ohjekeskuksessa. Siellä on myös lisätietoja ominaisuuksista ja asetuksista.

Raporttikeskus on jo pitkään ollut paikka, josta löydät tarkkoja tietoja kampanjoidesi tehokkuudesta. Raporteista, jotka sisältävät mittasuhteita, kuten väestötilastollinen tehokkuus ja vuorokaudenaika, saat uusia tietoja sellaisten muuttujien kautta, jotka eivät ole käytettävissä Kampanjat-välilehdessä.

Raporttikeskuksen käytössä voi kuitenkin olla myös haittapuolia: Raporttien määrittäminen ja suorittaminen saattaa kestää jonkin aikaa. Lisäksi sinun täytyy siirtyä takaisin Kampanjat-välilehteen, kun haluat ryhtyä toimiin havaitsemiesi seikkojen pohjalta.

Pyrimme ratkaisemaan nämä ongelmat integroimalla tarkat tehokkuustiedot kampanjahallintaan entistä paremmin. Nyt sinun ei enää tarvitse suorittaa sijoittelun tehokkuusraporttia, vaan voit hallita automaattisia sijoitteluita Verkostot-välilehdessä. Hakuraportin suorittamisen sijasta voit lisäksi nyt käyttää Avainsanat-välilehden "Katso hakutermejä" -vaihtoehtoa, kun haluat tarkistaa, mitkä haut tuovat mainoksesi esiin.

Uusilla segmentointitoiminnoilla voit nyt myös ryhmitellä tietojasi suoraan kampanjanhallinnassa. Napsauta tilastojesi yläpuolelta olevaa Suodatus ja näkymät -valikkoa ja valitse sitten Ryhmittelyperuste. Näin voit tarkastella tietoja eri tarkkuustasoilla.
Käytettävissä olevat segmentointivaihtoehdot riippuvat siitä, tarkasteletko avainsanoja, mainosryhmiä vai kampanjoita. Jos tarkastelet kampanjoita, voit segmentoida tiedot hakutyypin mukaan. Jos tarkastelet kampanjoita tai mainosryhmiä, voit segmentoida tiedot verkoston mukaan. Näin voit nopeasti vertailla Google-sivustojen ja hakukumppanisivustojen tehokkuutta sisältöverkoston tehokkuuteen.

Näiden segmentointivaihtoehtojen lisäksi olemme äskettäin lisänneet kampanjoihin, mainosryhmiin ja avainsanoihin myös aikaperusteisen segmentoinnin. Nyt voit jakaa tilastot päivän, viikon, kuukauden, vuosineljänneksen tai vuoden mukaan. Näin voit analysoida tehokkuuden muutoksia entistä paremmin. Jos tehokkuuden yhteenvetokaaviosi osoittavat esimerkiksi napsautusten vähentyneen huomattavasti, voit segmentoida tiedot päivän mukaan, jotta näet muiden tilastojen muutokset, joista saattaa olla hyötyä liikenteen vähenemisen syyn määrittämisessä.

Voit segmentoida tietoja myös viikonpäivän mukaan. Tämä vaihtoehto on erityisen hyödyllinen, jos tarvitset apua mainosten ajoituksessa. Kokeile segmentoida tehokkuustietosi muutaman edellisen kuukauden ajalta: jos tehokkuus on huomattavasti poikkeava jonain tiettynä viikonpäivänä, voit muokata hintatarjouksia saadaksesi ne vastaamaan käyttäjien toimintaa entistä paremmin.

Tuomme lähikuukausien aikana paljon muitakin raporttikeskuksen tietoja Kampanjat-välilehteen. Joten kun seuraavan kerran etsit uusia keinoja tehokkuuden parantamiseksi, sinun ei tarvitse etsiä niitä kaukaa.

Kirjoittaja: Maija - Inside AdWords-tiimi


Me tarvitsemme tulevaisuudessa ALV-numerosi, joten sinun tulee lisätä ALV-numerosi AdWords-tilillesi, mikäli et ole vielä tätä tehnyt.

Tammikuun 1. 2010 lähtien EU vaatii meiltä jatkuvaa raportointia. VIES-nimisessä raportissa meidän tulee ilmoittaa kuvaus tarjoamistamme palveluista, kyseisten palveluiden arvo sekä asiakkaan ALV-numero. Suurin osa käyttäjistä onkin jo lisännyt ALV-numeron tileilleen, mutta niiden kohdalla, joiden numeroa meillä ei vielä ole, se tulee lisätä tilille 1. tammikuuta 2010 mennessä.

Alta löydät näppärän pikku linkin lomakkeeseen, johon voit täyttää tietosi. Lomakkeen täyttämisen jälkeen tilisi päivitetään ajan tasalle.