Inside AdWords - Suomi
Googlen virallinen blogi uutisia, vinkkejä, ja AdWords-informaatiota varten
Google AdWords-tiimi on ylpeä voidessaan esitellä teille uuden U2U foorumin!
torstaina, huhtikuuta 30, 2009
Uuden foorumin tarkoituksena on parantunut vuorovaikutus mainostajiamme ja AdWordsin välillä. Voit esittää kysymyksiä ja etsiä parhaita käytäntöjä aikaisemmin lähetetyistä vastauksista. Kannustamme kaikkia mainostajiamme liittymään foorumiin, jotta voimme kehittää online-yhteisön, jossa me voimme jakaa kokemuksiamme ja tietoa AdWordsista ja online-mainonnasta.
Varmistaaksemme, että foorumi toimii parhaalla mahdollisella tavalla, pyydämme teitä lukemaan ohjeet ennen viestittelyn aloittamista foorumissa.
Nähdään
Google AdWords-foorumissa
!
Kirjoittaja: Maija -
Inside AdWords-tiimi
Mainoksen sijainti, osa 3: Sijaintien hallitseminen
maanantaina, huhtikuuta 27, 2009
Paras sijainti tuntuu olevan kaikkein halutuin. Mutta onko se
oikea sijainti juuri sinulle
? Jotkut asiakkaat sanovat, että heidän
investoinnin tuottoprosenttinsa
on suurempi alemmissa sijoituksissa. Jotkut asiakkaat ovat kiinnostuneet vain korkeista sijainneista.
Mistä tiedän, mikä sijainti on paras minulle?
Selvitä, mikä sijainti on paras millekin avainsanalle ja johtaa myyntiin, rekisteröintiin tai käyttäjien muuhun tuottoisaan käyttäytymiseen käyttämällä ilmaista
tulosseurantaa
. Google
Analytics
tarjoaa vielä tarkempia tietoja . Analyticsin avulla voit seurata asiakkaittesi käyttäytymistä tarkasti.
Kokeile sijainteja, jotka toimivat parhaiten verkkosivustollesi ja myynnillesi, ja hallitse mainoksesi sijaintia!
Miten voin hallita mainokseni sijaintia?
Vaikuta mainoksen sijaintiin: sijaintitoivomuksen avulla voit välttää kannattamattomat sijainnit ja investoida tehokkaisiin sijoituksiin.
Hintojen määrittäminen edellyttää vain kahta vaihetta. Ota
sijaintitoivomus-ominaisuus
käyttöön kampanja-asetuksissasi. Tämän jälkeen voit määrittää kunkin mainoskampanjan jokaiselle avainsanalle sijainnit väliltä 1–10+.
Näkyvätkö mainokset toivotussa sijainnissa
?
Vaikka olet tehnyt sijaintitoivomuksen, emme voi taata, että mainoksesi näkyy kyseisessä sijainnissa. Jos päätät, että mainoksesi näkyy vain parhaissa sijainneissa, mutta tarvittavia laatupisteitä tai napsautuskohtaista hintaa ei tavoiteta, mainosta ei sijoiteta. Jos päätät, että mainoksesi näkyy alemmissa sijainneissa, mainoksesi voi edelleen näkyä korkeammissa sijainneissa. Jos päätät esimerkiksi, että et halua mainoksesi näkyvän sijainneissa 1–4, ja avainsanalle on määritetty vain kaksi muuta mainosta, mainoksesi voi näkyä sijainnissa 3.
Lisätietoja sijaintitoivomuksesta
löytyy AdWords-ohjeista.
Kirjoittaja: Maija -
Inside AdWords-tiimi
Mikä Google Analytics -taitotesti on?
torstaina, huhtikuuta 23, 2009
Nykyisessä talousympäristössä tietoperustainen markkinointi ja verkkosivustoon liittyvien päätösten teko on hyvin tärkeää. Jos sinulla on hyvät
Google Analytics
-taidot, nyt niitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Mutta vaikka vasta opettelisit Google Analytics -palvelun käyttöä, meillä on sinulle hyviä uutisia.
Julkaisimme vähän aikaa sitten verkkokurssin verkkoanalyysitekniikoista ja Google Analytics -palvelun käyttöönotosta, hallinnasta ja analyysityökaluista. Kurssi tarjotaan ilmaiseksi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita. Lisäksi tarjoamme myös testin, jolla voit todistaa olevasi pätevä Google Analytics -palvelun käyttäjä: Google Analytics -taitotesti.
Testin suorittaminen maksaa 50 dollaria (tai vastaavan oman maasi valuutassa) ja se tarjotaan tällä hetkellä vain englanniksi. Kun olet läpäissyt testin, sinut rekisteröidään päteväksi Google Analytics -sovelluksen käyttäjäksi. Sinun täytyy saada vähintään 75 % vastauksista oikein, jotta läpäiset testin. Joten vaikka olisit mielestäsi jo asiantuntija, sinun kannattaa kuitenkin katsoa verkkokurssia ennen testin suorittamista.
Lisätietoja kurssista ja sen aloittamisesta on osoitteessa
ConversionUniversity.com
. Sivustossa on usein kysyttyjä kysymyksiä tietoineen sekä linkki
Google Analytics -taitotestiin
.
Onnea!
Kirjoittaja: Antti -
Inside AdWords-tiimi
Googlen sisältöverkosto -sarja: Aihe 4 - Tulosseuranta
keskiviikkona, huhtikuuta 22, 2009
Edellisissä teksteissä esittelimme
Googlen sisältöverkoston
. Puhuimme siitä, miten tavoitat kuluttajat verkossa käyttämällä asiayhteyteen perustuvaa
kohdistustekniikkaa
. Puhumme myös siitä, miten voit
hallita kustannuksia
ja miten joustavasti voit välittää viestisi käyttäjille
tekstinä, kuvina tai videomainoksina
.
Kuten aina, sinun täytyy tietää, miten mainoskampanjasi suoriutuvat eli saavatko ne aikaan voitollista myyntiä tai viittauksia. Sehän on tärkeintä. Tänään puhumme siitä, miten voit seurata ja käyttää tuloksia, jotka saat sisältöverkoston kampanjoista.
Tulosseuranta - Googlen sisältöverkoston myyntien ja viittausten seuranta
Jos haluat nopean ja helpon tavan seurata mainonnan tuottamia myyntejä ja viittauksia, harkitse
tulosseurannan käyttämistä
. Tämä on ilmainen työkalu, jonka avulla voit määrittää, milloin mainoksesi napsautus johtaa sivustossasi arvokkaaseen käyttäjän toimintaan, kuten ostoon, rekisteröitymiseen tai sähköpostikyselyyn. Kun otat tulosseurannan käyttöön tilissäsi, se ei seuraa ainoastaan Googlessa näytettäviä kampanjoita, vaan myös sisältösivustoihin kohdistettuja kampanjoita.
Tuloksenoptimointityökalu - AdWordsin hankintakohtaisten hintatarjousten työkalu
Kun olet ottanut tulosseurannan käyttöön, voit tutustua AdWordsin sijoitetun pääoman tuottoprosentin parantamiseen.
Tuloksenoptimointityökalun
eli ilmaisen AdWordsin tuloksiin perustuvan hinnoittelutyökalun avulla voit määrittää hankintakohtaisen hintatarjouksen, jonka haluat maksaa myynnistä tai viittauksesta. Tuloksenoptimointityökalu pyrkii keräämään enemmän tuloksia määrittämäsi budjetin rajoissa. Tuloksenoptimointityökalun on osoitettu lisäävän keskimääräisiä tuloksia 21 prosenttia ja laskevan keskimääräistä hankintakohtaista hintatarjousta jopa 14 prosenttia (Googlen sisäinen tutkimus vuonna 2009).
Tuloksenoptimointityökalu sijoittaa mainoksesi sellaisiin sisältöverkoston sivustoihin, jotka ovat olleet aikaisemmin tehokkaita sinulle ja muille samaan luokkaan kuuluville. Jos mainoksesi esimerkiksi tuottavat tuloksia sivustossa A, tuloksenoptimointityökalu saattaa määrittää napsautuskohtaisen hintatarjouksen tarpeeksi korkeaksi, jotta mainoksesi näkyy käyttäjille kyseisessä sivustossa. Jos mainoksesi taas ei tuota tuloksia sivustossa B, napsautuskohtaisia hintatarjouksia alennetaan niin, että mainoksesi ei näy sivustossa B silloin, kun se ei todennäköisesti tuota tulosta. Tällä tavalla säästyt napsautuksen kustannuksilta kyseisessä sivustossa ja voit käyttää budjettisi tuottoisampiin napsautuksiin.
Sijoittelun tehokkuusraportit - parhaiten toimivien sivustojen arvioiminen
Tulosseurannan avulla näet, miten paljon myyntejä ja viittauksia saat kustannuksiin nähden. Tuloksenoptimointityökalun avulla voit määrittää hintatarjouksen sen mukaan, miten arvokas myynti tai viittaus on yrityksellesi. Haluaisitko tietää myös, miten tehokas mainoksesi on sisältöverkoston eri sivustoissa?
Yksi ominaisuus lisää, joka auttaa sinua kohdistamaan ja hallitsemaan mainosbudjettiasi, on
sijoittelun tehokkuusraportti
. Tämä raportti tarjoaa asiayhteyden mukaan kohdistettujen kampanjoiden sivustokohtaisia tehokkuustietoja. Näet, missä osuvissa sivustoissa mainoksesi on näytetty, ja voit arvioida, miten napsautus, hinta ja tulokset vaihtelevat sivustosta toiseen URL-osoitteiden tasolla. Kun sijoittelun tehokkuusraporttia käytetään yhdessä Googlen tulosseurannan kanssa, siitä tulee tehokas työkalu, joka näyttää sinulle ne sivustot tai sijoittelut, joissa tavoitteesi täyttyvät, ja ne sivustot, joissa tehokkuutta täytyy parantaa.
Kun käytät sijoittelun tehokkuusraporttia, sinun on helppo optimoida sisältöverkostossa keräämiesi myyntien ja viittausten määrä. Kannattaa harkita esimerkiksi hintatarjousten korottamista, jotta mainoksesi näkyy sinun toimintasi kannalta tehokkaissa sivustoissa. Voit myös alentaa hintatarjouksia tai käyttää sivustojen ja luokkien poissulkemistyökalua minimoidaksesi mainoksen näkymisen mielestäsi vähemmän tehokkaissa sivustoissa.
Sinä päätät miten ja missä maksat!
Nämä hintatarjousten- ja kustannusten hallintatyökalut sekä seurantatyökalut auttavat sinua varmistamaan, että saat mainontasi kuluille mahdollisimman suuren tuoton ja parhaat tulokset.
Seuraavassa Googlen sisältöverkosto -sarjan tekstissä puhumme tähän mennessä käsitellyistä asioista sekä siitä, miten kaikki nämä elementit yhdistyvät kattavaksi sisältökampanjaksi, jossa käytetään kohdistettua, läpinäkyvää ja kustannustehokasta mainontaa. Kuulumisiin taas ensi kerralla!
Kirjoittaja: Maija -
Inside AdWords-tiimi
Mainoksen sijainti, osa 2: Sijainnin parantaminen
maanantaina, huhtikuuta 20, 2009
Nyt kun mainosten
sijainnin määräytyminen
on selvitetty, annamme muutaman vinkin, miten sijaintia voi parantaa. Kuten aiemmin selitettiin, laatupisteet ja napsautuskohtainen hinta ovat ensiarvoisen tärkeitä mainoksen sijainnin kannalta. Kampanjan
optimointi
parantaa sen laatupisteitä, jolloin voit parantaa mainoksen sijaintia ilman lisäkuluja.
Kolme tärkeintä vinkkiä:
Varmista, että mainostekstisi ovat houkuttelevia ja herättävät kiinnostusta.
Käytä tarkkoja ja poissulkevia avainsanoja.
Luo tilille hyvä rakenne järjestämällä kampanjasi useisiin mainosryhmiin.
Napsautuskohtausten hintojen nostaminen
on toinen tapa parantaa mainoksen sijaintia. Mitä laadukkaampi mainos on, sitä vähemmän sen näyttämisestä tarvitsee maksaa ja sitä paremmin mainos sijoittuu. Näin varmistetaan, että käyttäjämme saavat hauilleen parhaat tulokset.
Sijainnit hakutulosten yläpuolella AdWordisissa
Sijoittelu hakutulosten yläpuolelle on ylimääräinen bonus erittäin osuville, hyvin kohdistetuille ja voimakkaille mainoksille. Suhteellinen napsautuskohtainen hinta määritetään samalla tavalla kuin hintatarjoukset muillekin sijainneille. Hakutulosten yläpuolella näkyvistä mainoksista ei koidu lisäkustannuksia.
Seuraavassa viestissä selitämme, miten mainoksen voi sijoittaa tiettyihin sijainteihin.
Kirjoittaja: Sini -
Inside AdWords-tiimi
Mainoksen sijainti, osa 1: Miten se toimii
perjantaina, huhtikuuta 17, 2009
Oletko koskaan miettinyt, miten AdWords-mainoksen sijainti määräytyy? Miksi mainoksesi on joskus ylimpänä, muttei aina? Kolmiosaisessa blogiviestisarjassa selitämme,
kuinka sijainti määräytyy ja miksi se vaihtelee
miten mainoksen sijaintia voi parantaa ja
miten mainoksen sijaintia voi hallita sijaintitoivomuksen avulla.
Miten sijainti määräytyy?
Järjestelmämme määrittää mainoksen sijainnin Googlessa ja hakumainosverkostossa jokaiselle haussa käytetylle avainsanalle. Mainoksen sijainti perustuu avainsanan
napsautuskohtaiseen hintaan
ja
laatupisteisiin
suhteessa kilpailijoiden AdWords-kampanjoiden avainsanojen napsautuskohtaisiin hintoihin ja laatupisteisiin.
Sivulla näytetään hakua kohden enintään yksitoista eri mainosta, joista korkeintaan kahdeksan sivun oikeassa reunassa ilmaisten hakutulosten vieressä ja korkeintaan kolme niiden yläpuolella. Mainos näytetään jollain muista hakutulossivuista, jos yli yksitoista AdWords-asiakasta käyttää samaa avainsanaa eivätkä laatupisteet ja napsautuskohtainen hinta ole riittävän korkeita, jotta mainos näytettäisiin ensimmäisellä hakutulossivulla. Kumppaneidemme hakutulossivuilla näkyvien mainosten määrä vaihtelee.
Mainosryhmän tietosivun
Keskimääräinen sijainti -sarakkeessa
esitetään mainoksen keskimääräinen sijainti jokaiselle avainsanalle Googlessa ja hakumainosverkostossa. Mainos, jonka sijainti on 1, näkyy hakutulosten ensimmäisen sivun yläreunassa, kun taas mainos, jonka sijainti on 9 tai 10, näkyy Googlen ensimmäisen hakutulossivun alareunassa. Mainos, jonka keskimääräinen sijainti on 1,5, näkyy yleensä ensimmäisellä tai toisella sijalla.
Laatupisteet ja niiden myötä kyseisen avainsanan avainsanavaihtoehdon mainoksen sijainti riippuu kyseisen haun samanlaisuudesta. Jos määrität esimerkiksi tennismaila-avainsanan
laajaksi hauksi
mainos näytetään myös sellaisten hakujen, kuten ”käytetyt tennismailat” ja ”tennismailojen vuokraus” yhteydessä. Kummallekin haulle näytetään eri mainokset, joilla on omat napsautuskohtaiset hintansa ja laatupisteensä.
Alla on käytännön esimerkkejä tennismaila-avainsanasta:
Asiakas A:
Aloitussivu: kaikenlaiset urheiluvarusteet
Laatupisteet: 6/10 (OK)
Korkein napsautuskohtainen hinta: 0,20 €
Asiakas B:
Aloitussivu: tennismaila
Laatupisteet: 9/10 (korkea)
Korkein napsautuskohtainen hinta: 0,15 €
Vaikka A:n hintatarjous on korkeampi, B:n mainos näytetään todennäköisesti A:n mainoksen yläpuolella, sillä B:llä on korkeammat laatupisteet. Koska Google käyttää hintatarjousjärjestelmää,
todellinen napsautuskohtainen hintasi
on itse asiassa vain sentin kilpailijan tarjousta korkeampi.
Mainoksen sijainti voi vaihdella
Mainoksen sijainti muuttuu, kun sinä tai joku muu AdWords-asiakas vaihtaa avainsanojen napsautuskohtaisia hintoja tai kun avainsanan laatupisteet muuttuvat. Uusia kilpailevia mainoksia voidaan lisätä joka päivä, ja AdWords-asiakkaat voivat optimoida mainoksiaan tai vaihtaa napsautuskohtaista hintatarjoustaan. Jopa käyttäjien hakukäyttäytyminen voi vaihdella. Voit tarkistaa avainsanojesi
laatupisteet
milloin tahansa AdWords-tilissäsi.
Koska AdWords perustuu reiluun kilpailuun, sijainteja ei voi ostaa eikä varmistaa pitkäksi aikaa.
Kirjoittaja: Sini-
Inside AdWords-tiimi
AdWords Optimointivihjeitä: Osa 8 - Mainosteksti
torstaina, huhtikuuta 16, 2009
Viime viikkoina olemme tarjonneet vinkkejä yrityksesi
mainonta tavoitteista
ja niiden saavuttamisesta optimoimalla
tilisi rakennetta
ja
avainsanoja
. Tässä sarjan viimeisessä viestissämme, tarjoamme ehdotuksia mainostekstisi optimoimiseksi auttaaksemme sinua saavuttamaan mainos kampanjasi tavoitteet.
Mainostekstisi, jota käytät AdWords-kampanjassasi, on sinun tilaisuutesi kertoa asiakkaille niistä tuotteista tai palveluista joita myyt. Mainostekstisi voi myös erottaa sinun tarjouksesi kilpailijoittesi tarjonnasta. Vaikka me voimme tarjota muutamia yleisiä ohjeita parhaista käytännöistä, muista, että sinun pitäisi testata ja kokeilla eri mainostekstistrategioita kunnes löydät sen mikä toimii juuri sinun yrityksellesi.
Ole kuvaileva. Mainostekstisi on sinun tilaisuutesi kertoa tarjouksestasi potentiaaliselle asiakkaalle. Aloita selkeästi kertomalla mitä myyt. Voit käyttää mainostekstiäsi kuvaillaksesi etuja, ominaisuuksia tai erikoistarjouksia. Mainostekstisi tulisi luoda todellisuutta vastaavat odotukset mahdolliselle asiakkaalle, joka on napsauttamassa mainostasi. Mainostekstisi sisällössä tulee ottaa huomioon myös toimialasi ja alakohtainen tutkimus joka sinun tulee suorittaa. Kokeile korostaa ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten "Käsintehty" tai "Palkittu" , erilaisia markkinointitapoja kuten 15% pois"," Ilmainen postitus "tai" 30 päivän palautusoikeus " jotka erottavat tuotteesi tai palvelusi muista yrityksistä, jotka tarjoavat vastaavia tuotteita tai palveluita.
Noudata kielioppisääntöjä, käytä välimerkkejä ja isoja kirjaimia oikein. Varmista, että mainostekstisi on kieliopillisesti mielekästä luettavaa ja käytä oikeita välimerkkejä tarvittaessa. Voit käyttää isoja kirjaimia näkyvässä URL osoitteessasi korostaaksesi yrityksesi nimeä ja brändiä. Esimerkiksi "www.LassenRiippuMatot.fi" pikemminkin kuin "www.lassenriippumatot.fi.com." Lisäksi AdWords-mainokset voivat sisältää yhden huutomerkin, joten käytä se saadaksesi asiakkaasi huomio oikeaan asiaan! Muista myös varmistaa, että mainoksesi noudattavat
mainoskäytäntöjämme
.
Pidä tilisi rakenne ja avainsanat ohjenuorana. Parhaassa tapauksessa mainostekstisi jonka potentiaaliset asiakkaat näkevät ovat mahdollisimman lähellä niitä hakusanoja joilla he ovat tehneet haun. Jos joku etsii hakusanoilla "lennot Kalamazoohon" ja mainostekstisi jonka otsikko on "varaa lennot Kalamazoohon" voi olla mielenkiintoisempi heille kuin mainosteksti jonka otsikko on "Babson Matkatoimisto". Lisähyötyä mainosryhmäsi avainsanojen sisältämisestä mainostekstiisi saat siitä, että nämä avainsanat näkyvät lihavoituna ja tämä voi auttaa sinua saavuttamaan potentiaalisten asiakkaiden huomio hakusivulla juuri sinun mainokseesi. Kun mainostekstisi heijastaa juuri sitä mitä potentiaalinen asiakas etsii, sinun kannattaa linkittää mainoksesi kohdesivustolle, jotka ovat olennaiset hakusanoille jokaisessa mainosryhmässä. Esimerkiksi jos potentiaalinen asiakas etsii t-paitoja on hyvä ohjata hänet aloitussivulle jolla näkyy vain t-paitoja, sen sijaan, että avaussivusi on yrityksesi pääsivu, jossa mainostetaan t-paitojen ohella myös takkeja, neulepuseroita ja housuja.
Suodata pois asiaankuulumattomat haut. Jos tuotteellasi tai palvelullasi on maantieteellinen kohdennus, kannattaa tämä sisältää mainostekstiisi. Ne käyttäjät jotka eivät asu Tampereella tulevat pienemmällä todennäköisyydellä napsauttamaan mainosta, joka mainostaa "Tampereen Aikuiskoulutus kursseja." Jos myyt ylellisyys-tuotteita, voit rajoittaa tarjoustuotteista kiinnostuneita ostajia kuvailemalla sitä esimerkiksi sanoilla "korkealuokkainen" tai "luksus".
Anna selkeä kehoitus toimia. Selkeä kehoitus toimia on erityisen tärkeä, jos tavoitteenasi on maksimoida investointisi tuotto. Kun tarjoat käyttäjille selkeät ohjeet, mitä tehdä, kun he saapuvat sivustollesi - kuten "Osta kukkia Äidille!" - voit parantaa kampanjasi tehokkuutta.
Testaa vähintään kaksi versiota mainostekstistäsi jokaisen mainosryhmän kanssa; voit testata useita versioita mainostekstistäsi arvioidaksesi mikä toimii parhaiten juuri sinun yrityksellesi. Kokeile korostaa eri asioita kuten laatua, ominaisuuksia tai tarjouksia jokaisen eri version kohdalla. Voit selvittää, esimerkiksi kumpi näistä mainoslauseista tavoittaa potentiaaliset asiakkaasi paremmin vastaamaan "Tarve jälleenrahoitukseen?" vai "jälleenrahoita asuntolainasi". Saatat huomata, että suora lähestymistapa, kuten "Hoida Iho ongelmasi " toimii paremmin kuin epämääräisempi, muodikkaampi ilmaus kuten "Vapauta Ihosi nyt". On vaikea ennustaa, mitä toimii parhaiten sinun tarpeisiisi, ennen kuin olet itse kokeillut. On hyvä kuitenkin pitää kuitenkin mielessä, että jos luot liian monta eri versiota mainostekstistäsi, sinun saattaa olla vaikeampaa tarkasti arvioida eri mainostekstisi suorituskykyä.
Lisätietoja mainostekstisi luomisesta tai yleisiä optimointiehdotuksia löydät
AdWords-oppimiskeskuksessa
. Toivomme, että tämä Optimointivihjeitä sarja on auttanut sinut alkuun oman AdWords-tilisi optimoinnissa. Ja seuraathan Inside AdWordsia, meillä on pian tulossa uusia viestejä erityisesti optimointiin liittyen.
Kirjoittaja: Maija -
Inside AdWords-tiimi
AdWords Optimointivihjeitä: Osa 7 - Avainsanojen perusteet 4/4
torstaina, huhtikuuta 09, 2009
Tässä Avainsanojen perusteet sarjamme viimeisessä osassa keskustelemme negatiivisista avainsanoista ja miksi saatat haluta poistaa avainsanoja mainoksesi tehostamiseksi.
Negatiiviset avainsanat
Negatiiviset avainsanat
on yksi neljästä AdWords avainsanahaun asetuksista joka voi auttaa kohdistamaan mainoksesi mahdollisille asiakkaille ja parantaa investoinnin tuottoprosenttia ja muuntokertoimia. Toisin kuin Laaja-, Tarkka-, ja Ilmaushaun avainsanat, negatiiviset avainsanat ovat avainsanoja, joihin liityen et halua mainostesi näkyvän. Voit käyttää negatiivisia avainsanoja joko mainosryhmän tai kampanjan tasolla.
Rakentaessasi negatiivista avainsanaluetteloa
, yritä olla niin laaja kuin mahdollista, mutta varo, että yksikään negatiivinen avainsana ole päällekkäinen Laajan, Ilmaus, tai Tarkan haun avainsanojen kanssa, koska tämä voi aiheuttaa ettei mainoksesi näy. Esimerkiksi jos mainostaja on rahoituslaitos, joka tarjoaa lainoja, mutta ei tarjoa reaalikorkoja, voi halutessaan sisällyttää "korko "ja" reaali" negatiivisiksi avainsanoiksi. Kuitenkin, jos hän haluaa sisällyttää "kiinteäkorkoisia lainoja "hänen avainsanaluetteloonsa, hänen ei pitäisi sisällyttää avainsanaa "korko" hänen kampanjansa negatiivisten avainsanojen luetteloon.
Aivan kuten voit käyttää
avainsana-työkalua
löytääksesi avainsanamuunnelmat ja määritteet 'positiivisia' avainsanojen luetteloa varten, voit löytää avainsanamuunnelmat ja määritteet negatiivisten avainsanojensi luetteloa varten. Voit myös kokeilla hakea joitakin keskeisiä avainsanoja Google Searchin avulla ja tutkia ensimmäiset sivut hakutuloksista löytääksesi mahdollisesti aiheita, joihin liittyen et halua mainoksesi näkyvän.
Saatat haluta valita negatiivisia avainsanoja suodattaaksesi pois tiettyjä hakuja useista syistä:
Suodattamalla pois eri tuotteet ja palvelut: Kiinteistönvälittäjä, joka on keskittynyt myynti-asuntoihin voivat halutessaan kuulua paitsi kielteisten avainsanoja "vuokra" ja "vuokraaminen", mutta myös käyttää avainsanatyökalua löytääseen vaihtoehtoja, kuten "vuokrat, "vuokraus" ja "vuokraasunto".
Suodattamalla pois asiaankuulumattomat haut: Mainostaja joka myy luontaistuotteet, havaitsee, että erään tuotteen nimi sattuu myös olemaan musiikillinen ryhmä. Tällaisessa tapauksessa olisi viisasta sisällyttää negatiivisia avainsanoja, kuten: "musiikkia", "bändi", "konsertti", "lippu", "sanoitukset", "levy", "mp3" ja monikolliset muodot näistä sanoista.
Suodatin vakaville ostajille: Digitaalikameroiden myyjät saattavat haluta suodattaa pois tutkimukseen suuntautuvia avainsanoja, kuten: "Arviointi", "arvio", "vertailla", "vertailu" ja monikolliset muodot näistä sanoista.
Avainsanojen poistaminen
Suurin osa strategioista joista olemme keskustelleet keskittyvät avainsanaluettelon laajentamiseen. Jos olet optimoimassa jo olemassa olevaa tiliä, voi kuitenkin olla yhtä hyödyllistä poistaa avainsanoja tilisi alkaessa tunnistaa avainsanoja, jotka toimivat huonosti. Riippuen mainontasi tavoitteista, haluat ehkä soveltaa erityisiä strategioita poistamalla tietyt avainsanat.
Jos olet kiinnostunut napsautussuhteesta (
CTR
) sivuillasi, voit tunnistaa ja poistaa avainsanoja, joilla on suuri näkyvyys mutta jotka tuottavat vähän napsautuksia. Nämä avainsanat saattavat olla liian yleisiä tai epärelevantteja ja ne keräävät monia näyttökertoja, mutta hyvin vähän napsautuksia. Jos olet kiinnostunut mainostesi näkyvyydestä, voit tunnistaa ja poistaa avainsanoja joilla on korkeat kustannukset, mutta hyvin vähän tuloksia. Nämä avainsanat saattavat olla liian tarkkoja ja kerätä vain muutamia näyttökertoja pitkän ajan jakson kuluessa, koska vain hyvin harvat ihmiset hakevat niitä.
Voit tunnistaa erittäin erityisiä tai yleisiä avainsanoja luomalla
Sijoittelun-ja avainsanan tehokkuus-raportti
ja muokkaamalla tai poistamalla nämä avainsanat.
Kirjoittaja: Maija -
Inside AdWords-tiimi
Kannattaako minun mainostaa avainsanalla "sima"?
tiistaina, huhtikuuta 07, 2009
Kyllä vain, voit hakea sanalla "sima" www.Google.fi:ssä ja saada mielenkiintoisia tuloksia. Vaikka sima ei olekaan niitä parhaiten myyviä tuotteita Internetissä, voimme kuitenkin nähdä selkeän kasvun "sima" sanalla tehdyissä hauissa vapun aikaan.
Muutenkin vappu tuo mainostajille tärkeää liikennettä internet sivustoille.
Google Trendsistä
näemmekin että vuonna 2008 vappu meni Suomessa jopa pääsiäisen edelle Google hakujen määrissä.
Mielenkiintoista onkin, miten mainostajat voivat hyödyntää sesonkikohtaisen liikenteen kasvun internetissä vapun aikana.
On selvää, että te kaikki, jotka työskentelette elintarvike-ja virvoitusjuoma-alalla tarkennatte kampanjoitanne kyseistä juhlaa silmällä pitäen. On hyvä myös pitää mielessä, että monet etsivät inspiraatiota hauskoista ja luovista vappuherkkujen resepteistä, joten jos sinulla on sellaisia - kirjoita se mainostekstiisi! Katso esimerkki alla:
Tämä on myös hyvä aika vaatteiden ja muodin mainostajille korostaa kevään trendejä. Auringon lämmittäessä käyttäjät etsivät mahdollisuuksia uudistaa ilmettään, joten mainostajien on hyvä harkita esim. avainsanojen "kevätmuoti", "kevätvaatteet", "keväthousut", "kevät takit" lisäämistä avainsanaluetteloonsa.
Myös matkailualan mainostajien kannattaa muistaa kevään sesonki. Monille kesä on parasta loma-aikaa mutta monet Googlen käyttäjät saattavat hyvinkin olla kiinnostuneita viikonloppumatkoista kevätkuukausina. Siksi mainostajilla kannattaakin olla hyviä ehdotuksia siitä, mistä löytää kevään viikonloppumatkat ja kirjoittaa mainostekstit tämä mielessä pitäen ja varmistaa, että esim. seuraavat sanat löytyvät avainsanaluetteloissasi: kevätloma, kevätlomat, viikonloppumatka, viikonloppumatkat...
Onnea mainostakampanjallesi ja jo etukäteen: Hyvää vappua AdWords-tiimiltä!
Kirjoittaja: Maria ja Maija -
Inside AdWords-tiimi
Tunnisteet
ab-testaus
AdWords
AdWords Editor
adwords gdn
adwords html5
adwords mobiili
adwords next
AdWords Optimointi Vihjeitä-Sarja
adwords päivitykset
AdWords Resurssit
adwords tuotepäivitykset
adwords updates
adwords uutuudet
AdWords-ohjekeskuksessa
adwords-testaus
AdWords-yleisötilastoja toiminnassasi
AdWordsin perusteita
AdWordsin uutuudet
Analytics
Androidille
Apps
Asetukset ja lisäominaisuudet
Asiakaskohdistuksella
asiakaskohdistus
Avainsanat
cpa
Display-verkosto
dynaamisiin uudelleenmarkkinointimainoksiin
Gmail-natiivimainokset
Google AdWords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google Display
google grants
Google My Business
google partners
Google Playssa
google premier partner
Google suomi
Google-tuotteet
hakumainosten uudelleenmarkkinointi
hallinnoijan tilien
Hauska fakta
hintatarjoukset
hintatarjousstrategiat
html5-mainokset
Ilmoitukset
Innovaatiot
kampanjakokeilut
kampanjaluonnokset
kampanjanhallinta
kohdistus
konversioita
Konversion hintatarjoustieto
Kuluttajatutkimus
mainosmuodot
mainostajat
Mainosten sijainti ja avainsanojen laatupisteet
Maksuttomat hakutulokset
Markkinointi vinkkejä
MCC
Micro-Moments
mobiilikokemus
mobiilikäyttäjäkokemus
Mobiililaitteet
mobiilimainokset
mobiilimainonta
mobiilioptimointi
mobiilisivusto
mobiilisovellus
Muut tuotteet
näyttömainokset
Optimointi
partners
Raportit
raportointi
remarketing
rlsa
Sesonki
sijaintikohdistus
Sisältöverkosto
suhdeyleisöt
tehostetut kampanjat
think with google
tilamerkinnät
Toimistot
Tulosseuranta
tuotepäivitykset
Työkalut
Uudelleenmarkkinointi
uudelleenmarkkinointitagien
uudet ominaisuudet
Uusi käyttöliittymä
Verkkovastaava
video adwords
videomainonta
viikkokatsaus
Viikon hauska fakta
Viikon käytäntö
Viikon mainoskäytäntö
Viikon Micro-moment
Viikon mielenkiintoinen fakta
Viikon mikro-momentti
Viikon mikromomentti
Viikon video
Yhteistyökumppanit
yleisökohdistaminen
Yleisöt
YouTube
Archive
2017
marras
syys
elo
heinä
kesä
2016
loka
syys
elo
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2015
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
2014
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
touko
huhti
maalis
2013
heinä
touko
huhti
maalis
helmi
2012
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
helmi
tammi
2011
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2010
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2009
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2008
joulu
marras
Feed
Seurata sähköpostia
Developers
Follow @adwords
Follow